arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

“1.TIRHANDİL CUP” YEREL DEĞERLERİN DAMGA VURDUĞU ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ…

“1.TIRHANDİL CUP” YEREL DEĞERLERİN DAMGA VURDUĞU ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ…
10 Ekim 2016 09:20
A+
A-

Geleneksel değerlerimizi yaşatmak amacıyla Bodrum’da bu yıl ilki düzenlenen Tırhandil Cup ödül töreni Ağanlar Tersanesi’nde gerçekleşti.

erman-aras-era-yelkenEra Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Tırhandil Cup ödül töreni ile sona erdi. Era Bodrum Yelken Kulübü yönetim kurulu başkanı ve organizasyon komitesi üyesi Erman Aras “Çok huzurlu ve heyecanlıyım. Bu organizasyonu gerçekleştiren gençler çok güzel şeyler yapıyorlar ve yapacaklar. Şu andaki sahnenin gerçek bir tırhandilden yapılmış olması bile, bunun en önemli mesajı. Bu güzel sahneyi yapabiliyor, yerel sanatçılarımızla bu ödül törenini gerçekleştiriyorlarsa, tırhandil ustalarımızla birarada olabiliyorsak, birçok yerel değerlerimizi teker teker kaybettiğimiz bu günlerde, bu yarışları yapabiliyorlarsa, ben çok umutlu ve huzurluyum geleceğe dair.” diyerek, herkese teşekkür etti.
YERLİ YAPIM AHŞAP TEKNELERE ÖZEL STATÜ OLMALI”
Törenin açılış konuşmasını yapan Bodrum Liman Başkanı Atilla Beyli ise “Ben açıkçası kitapların dışında tırhandillerin ne olduğunu ve özelliklerini bilmiyordum. Ancak, bu etkinlikte tanıdım ve önemini kavradım. Ve ahşap teknelere bürokratik anlamda ağır mevzuatlar getirdiğimizi fark ettim. Bunu Ankara’daki mercilere iletecek, ve mevzuatın basitleştirilmesi anlamında elimden geleni yapacağıma dair söz veriyorum” dedi.
tirhandil-cup-odul-toreni-9BÜYÜK ÖDÜL BASTARDA’NIN…
Murat Can Canbay’ın sunuculuğunu yaptığı törende, Canbay Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve Bodrum Belediye Ekiplerine destekleri için özellikle teşekkür ettikten sonra,  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği’ne, organizasyonun sponsorları Ağanlar Tersanesi, Merhaba Turizm, Studio Mutfaq  ve Mandalin Bar’a da teşekkürleri sundu.
tirhandil-cup-odul-toreni-18İlk gün 22 tirhandille 100 yelkencinin katıldığı, kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışlarda, rekabet halindeki iki tırhandilin çarpışması, teknelerde ufak çapta hasara neden oldu.  Bodrum – Bodrum adıyla gerçekleşen birinci günkü şamandıra yarışlarının ilk etabını kesin olmayan sonuçlara göre Gargantua adlı tırhandil birinci, Bastarda ikinci, Cocotte ise üçüncü olarak tamamladı. İkinci etapta da Aganta birinci, Cocotte ikinci ve Bastarda ise üçüncü oldu.
İkinci gün Bodrum – Bodrum Coğrafi Rota kapsamında düzenlenen yarışlarda yelkenciler, 4 – 6 knot arası esen rüzgarda yelken açtı. Karaada önünden verilen start ile Kargı adasının etrafını dönen yelkenliler, finiş için Ağanlar Tersanesi’ne doğru harekete geçti. Son gün yarışlarına üç teknenin yarıştan çekilmesiyle 19 tekne katılım gösterdi.
En geç yarışmacı olarak Nakuru teknesinden Nazmi Egetop’a verilirken, Latin Yelken özel ödülünü ise Aganta teknesi aldı.
tirhandil-cup-odul-toreni-5Genel Klasman’da ise sıralama şöyle: 
1. Bastarda
2.Kalista
3. Cocotte
4. Nakuru
5. Akenk
Ödül töreninin ardından tüm ödül alan tırhandil yarışçıları toplu fotoğraf çektirdiler. Yerel sanatçıların sazları ve sözleri ile, katılımcılar yerel halk oyunları ile eğlendiler.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneğinin destek verdiği yarışın sponsorluğunu ise Ağanlar Tersanesi, Merhaba Turizm, Studio Mutfaq  ve Mandalin Bar üstlendi. Organizasyon Komitesi Başkanlığını Erdem Ağan’ın yaptığı Tırhandil Cup’ın organizasyon komitesinde, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Cup Yarış Komitesi Başkanı Uğur Ayaz, Arda Akbulut, Ethem Sagat, Hüseyin Sadi Öğün ve Deniz İrengün yer aldı.
Ağanlar Tersanesi’nde gerçekleşen ödül töreni öncesi yelkenciler için Bodrum’un yöresel yemeklerinden keşkek yanında balık ekmek ikramları yapıldı. Ödül törenine Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare, Bodrum Liman Başkanı Attilla Beyli, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Erdem Ağan, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, tırhandil ustaları, kaptan ve yelkenciler katıldı.
tirhandil-cup-odul-toreni-4
tirhandil-cup-odul-toreni-7
tirhandil-cup-odul-toreni-6
tirhandil-cup-odul-toreni-2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.