arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5674
EURO
34,8826
ALTIN
2.432,19
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Zamanında Yapılmayan Sayaç Okuma Mağduriyet Yaratacak Mı?

Zamanında Yapılmayan Sayaç Okuma Mağduriyet Yaratacak Mı?
14 Aralık 2021 10:27
A+
A-

Bodrum’da, faturalandırması AYDEM, sayaç okuması ADM tarafından yapılan abone hizmetlerinde bu ay sayaç okuma işlemi yapılmadı.

Arena Bodrum Haber – Sayaç okuma işlemi yerine getirilmediğinden, abonelere fatura tebliğ edilmedi. Bundan dolayı, 2022 sayılı kanundan faydalanıp, “Elektrik Desteği” alan engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç hak sahiplerinin mağdur olmaları durumu ortaya çıktı ve akıllara; ADM Bodrum’da Engellinin Elektrik Desteğini yaktı mı sorusunu getirdi.

2019 yılından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, hanede yaşayan kişi ve haneye giren gelir dağılımına göre 80 ila 120 TL arasında destek veriliyor.

Yapılan desteğin ay bazlı oluşu ve bu ay ADM tarafından sayaç okuması yapılmadığından, Bodrum’daki ihtiyaç sahipleri, Kasım-Aralık desteğinden faydalanamayacak.

Ortaya çıkan durumla ilgili haber sitemize konuşan Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği (Boyender) Yönetim Kurulu Başkanı Efendi Can; “Asgari geçim şartlarının oldukça önemli olduğu şu günlerde bir şirket, belki ihmalden, belki kazanç odaklı olmasından, dezavantajlı bir güruhun hakkını gasp eden olaya imza atmıştır. ADM isimli bu şirket, yükümlü olduğu sayaç okuma işlemini yerine getirmeyip, bu ay ilgili vatandaşların 80 ile 120 TL arasında bir destekten faydalanmasının önüne geçmiştir. Ne yazık ki mevcut ele alışlarla hak aramanın yolunun oldukça zor olduğu bu alanda, hak arama mücadelesine başlayacağız. Mağdur olan vatandaşlarımızı, Bodrum Tüketici Hakem Heyetine başvurarak veya Cimer üzerinden şikayet ederek haklarını aramaya davet ediyorum “ diyerek, ADM isimli dağıtım şirketi ile ilgili daha önceden de şikayet aldıklarını, en kısa sürede gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Kaynak: Turgutreis Gündem / Ali Peltek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.