arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

BU YIL İLK KEZ ‘ULUSLARARASI’ OLDUK

BU YIL İLK KEZ ‘ULUSLARARASI’ OLDUK
2 Mart 2017 17:26
A+
A-

 

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, ‘Uluslararası’ ön adıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Son 4 yıldan bu yana tekrar edilen ‘yeni fuar alanı’ talepleri yine dile getirildi.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yerellikten çıkarak ‘uluslararası’ ön adıyla ziyaretçilerini dün ağırlamaya başladı.
Balçık mevkisinde TARİŞ’e ait alanda açılan fuara, çeşitli ülkelerden 204 firma katıldı.
Açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas ilçesinin tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirerek, fuarların pazarlama açısından önemli olduğunu kaydetti. Çiçek, Milas’ta yeni bir fuar alanı çalışması olduğuna vurgu yaptı ve “Çok çalışacağız ve üreteceğiz. Muğla, Milas ve Türkiye ekonomisine güç katacağız. Güçlü Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu azimle çalışacağız. 8’incisi açılan fuarımızın daha modern bir alana ihtiyacı olduğu belli ve bunun çalışmalarına başladık.” diye konuştu.
Çiçek, bu konuda ortak bir düşünce bulunduğundan söz ederek, “Bu yüzden hiçbir şeyi uzak görmüyorum. Hepimizin bu konuda ortak düşüncelerimiz var. Hatta Milas yatırımcılarımız ile görüştüğümde ortak akılla aynı şeyleri söyledik. Bu bölgenin tarımsal yönünü ortaya çıkarabilmek için hatta marka elde edebilmek için fuarlara ihtiyacımız var. Bu fuarda emeği geçenler çok olmuştur. Bunların başında Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Ticaret Odası Başkanımız, Ziraat Odası Başkanımız özellikle özveriyle çalışan şirketimiz ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Asıl bir teşekkürüm bu fuara gelen siz katılımcılarımıza.” dedi.
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas çiftçisinin fuara kurulduğundan bu yana sahip çıktığını, fuar alanının artık yetmemesi nedeniyle yenilerine ihtiyaç duyulduğundan söz etti.
Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da, fuarın ilçede yapılıyor olmasına rağmen, sektörde önemli bir karşılık bulduğuna değindi. Fuarın bu yıl uluslararası nitelik kavuştuğunu aktaran Erdoğan, “Bu fuarımız önceki yedisinden farklı bir içeriğe sahip. Aralık ayından bu yana katılmak isteyen firmalara yerimiz olmadığını söylüyoruz. Bu nedenle yeni bir alana ihtiyacımız var. Milas – Bodrum Havalimanı’na yakınlığı nedeniyle Milas’a bir fuar ve kongre merkezi önemli bir atılım olur. Buna katkıya hazırız.” dedi.
Valinin konuşması bitiminde adını açıklamayan bir kişi, kum ocaklarının tarım arazilerini etkilediğini dile getirilerek kapatılması konusunda talepte bulundu.
Daha sonra, fuara katkı sağlayan idareci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine verildi.
Vali Çiçek ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesti.
Fuar, 5 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.