arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
ALTIN
2.485,81
BIST
9.549,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeniköy-Kemerköy Santrallerinden Yangın Açıklaması…

Yeniköy-Kemerköy Santrallerinden Yangın Açıklaması…
4 Ağustos 2021 13:15
A+
A-

Milas Bölgesinde devam eden orman yangınlarıyla ilgili YK Enerji’nin kurumsal iletişim bölümünden bir açıklama yapıldı.

Arena Bodrum Haber – Milas’ın Çökertme-Mazı-Gökbel mevkisinde devam eden orman yangınının Milas Ören’de bulunan Kemerköy Termik Santrali’ne yaklaşması ile ilgili olarak güncel gelişmeler ışığında kamuoyunun bilgilendirildiği açıklama şu şekilde oldu:

“1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri, 1050 MW kurulu gücü ile tek başına Türkiye’nin elektrik ihtiyacının ortalama %2’sini karşılamaktadır ve baz yük santrali olma özelliğiyle ülkemizin en önemli milli servetlerinden biridir.

Santralimize yönelik yangın tehlikesi ortaya çıktığından itibaren yangınla mücadelede devletimizin tüm ilgili birimleri ile koordineli bir çalışma yürütmekteyiz. Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri’nin hissedarı olan şirketlerden ve tüm ortaklıklarından bu süreçte itfaiye, yangın söndürme araçları, arazözler ve iş makineleri, yangın uzmanları ve ekipler konuşlandırılmıştır. Ayrıca yangınla mücadelede Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler ve birçok şirket, itfaiye, acil müdahele ekip ve ekipman, iş makinesi desteği sağlamıştır.

Sürecin başından itibaren devletimiz Kemerköy Bölgesi’nde yangına müdahale etmektedir.  Santralimizde çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi, olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı sahada gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Ayrıca çevre köylerden gelen yardım taleplerine de imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye devam etmekteyiz. Bunlara ek olarak yangın felaketi bittikten sonra da başta ağaçlandırma olmak üzere bölgedeki yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Bu vesileyle, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy ve tüm Bakanlık yetkililerine; Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milas Belediyesi ile alanda aktif olarak görev alan tüm ekiplere teşekkür ederiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.