arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yatağan’a 350 Milyon Liralık Dev Tarımsal Yatırım…

Yatağan’a 350 Milyon Liralık Dev Tarımsal Yatırım…
30 Mayıs 2021 11:10
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Yatağan ilçesinde yapımına başlanan 3 ayrı dev projede incelemelerde bulunarak bölge halkına müjde verdi.

Arena Bodrum Haber – Yaylaköy Barajı, Girme Barajı ve Girme Barajı sulamasıyla Yatağan’da suya kavuşmayan tarım arazisi kalmayacak.

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Yatağan’da Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğünce yapımına başlanan dev projelerde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Milletvekillerine Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, AK Parti İl Başkanvekili Gültekin Akça, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Ali Tekin, DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter ve beraberlerindeki heyet eşlik etti.

Demir ve Gökcan ilk olarak Yatağan Ovası’ndaki 21 bin 550 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak, 261 milyon lira bedelli baraj projesine ek olarak temeli atılan 55 milyon liralık Girme Barajı sulama inşaatı şantiye alanını gezdi. Burada DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet İskender ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan milletvekilleri, projenin Yatağan’ın tarımsal potansiyeli için hayati önem taşıdığını, projenin bölgeye kazandırılması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle birçok temas gerçekleştirdiklerinden söz etti. Gelinen noktada projenin başlamış olmasından duydukları sevinci paylaşan milletvekilleri Demir ve Gökcan, “Tüm ilçelerimizde büyük hizmet atağımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Yatağan ilçemizin tarımsal potansiyelini artıracak, istihdam yaratacak çok büyük projelerimize başladık. Girme Barajı’mızın yapımı yüzde 75’ler seviyesinde. Yaylaköy Barajı’mızın temelini attık. 2 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Yine aynı şekilde Yatağan Ovası’nı modern sulama teknikleriyle buluşturacak sulama projemize de başladık.” diye konuştu.

Muğla’nın her alanda ihtiyaç duyduğu yatırımları hayata geçirdiklerini aktaran milletvekilleri, “Bu hayati önem taşıyan projelerimizin en büyük destekçisi elbette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Muğla milletvekilleri olarak, ne zaman sayın cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza taleplerimizi aktarsak her zaman olumlu dönüşler alıyoruz. Hemşehrilerimiz adına başta sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Milletvekilleri ve beraberindeki heyet, baraj ve sulama projelerinin ardından Bencik Mahallesi’nde Vali Hanım çileği üreticisi Mustafa Dere’nin bahçesini ziyaret ederek çilek hasadına katıldı. Muğla Valiliği döneminde Vali Hanım çilek türünü bölgeye kazandırarak üreticilere yeni bir üretim modeli öğreten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Esengül Civelek’i hasat sırasında telefonla arayan milletvekilleri Demir ve Gökcan, Civelek’e hizmet bölgesine bıraktığı kalıcı eser nedeniyle teşekkürlerini bildirdi.

Milletvekilleri, daha sonra Okçuluk sporunda Avrupa ve çeşitli ülke dereceleri elde eden başarılı okçuların antrenörü Dr. M. Ejder Sözen’i ziyaret etti. Kısa süre önce Avrupa Şampiyonluğu kazanan Emircan Haney’in turnuvalarda yarışması nedeniyle nezdinde, ok sporcusu Meltem Yaka’ya hediyesini verdi.

Yaylaköy Barajı..

Toplam maliyeti yaklaşık 32 milyon lira olarak belirlenen barajla 1.730 dekarlık tarım arazisinin sulanması planlanıyor. Barajın gövde yüksekliği 34 metre olarak inşa edilecek.

Girme Barajı..

Yatağan Ovası’nda 21 bin 510 dekarlık tarım arazisini sulayacak olan Girme Barajı’nın toplam maliyeti yaklaşık 260 milyon lira civarındadır. Bugüne kadar 221 milyon liralık ödemesi yapılmıştır. Barajın işleri hızla devam etmektedir. Barajın gövde yüksekliği 71,50 metredir.

Girme Barajı sulaması..

Girme Barajı’ndan elde edilecek suyla, Yatağan Ovası’ndaki 21 bin 510 dekar tarım arazisi modern basınçlı borulu sistemlerle sulanacak.

Toplam maliyeti yaklaşık 55 milyon lira olan Girme Barajı sulamasında, 1,4 metre çapında yaklaşık 77 kilometre uzunluğunda hat döşemesi yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.