arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Yardım Etmek İçin Sazını Aldı…

Yardım Etmek İçin Sazını Aldı…
27 Ocak 2021 09:38
A+
A-

Milaslı sanatçı Turgut Taş geçtiğimiz günlerde ekonomik nedenlerden dolayı sazını satılığa çıkardığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Arena Bodrum Haber – Satılık ilanına yorum yaparak saza talip olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhamet Tokat,’tan sazı alıp,  Milas Türk Halk Müziği Derneğine hediye edeceği öğrenildi.

Milas Belediyesinde törenle alındığı ifade edilen Saz haberi şöyle oldu..

“Bu dönemde sanata ve sanatçıya yeterince sahip çıkılmadığını görüyorum.” diyen Tokat, sazı bir müzik topluluğuna ya da bir müzik faaliyetine bağışlamak istediğini aktardı.

Pandemi döneminde olumsuz anlamda en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi müzik sektörü. Ekonomik sebeplerden dolayı diğer sanatçılar gibi zor günler yaşadığını ifade eden Milaslı sanatçı Turgut Taş, geçtiğimiz günlerde sazını satma kararı aldı. Sazını satmak için bir alışveriş sitesine ilan veren Taş, “ ‘Harç aldırır borç sattırır’ deyimiyle, pandemiden dolayı düştüğümüz durum nedeniyle sazımı mecburiyetten satma kararı aldım.” diye konuştu.

“Başkan Satılık Saza Talip Oldu”

Çok kıymetli sanatçıların bu durumlara düşürülmesinden son derece üzüntü duyduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medyada paylaşılan ilana yorum yaparak saza talip olduğunu belirtti. Tokat, “Biz belediye olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Size destek olma adına ben bu kıymetli saza talibim. Tabii siz de uygun görürseniz… Eğer bu sazı ben alırsam yine bir müzik topluluğu ya da faaliyetine bağışlamak isterim.” dedi.

“Başkan Sazı, Milas Türk Halk Müziği Derneği’ne Bağışladı”

Gerçekleştirilen törenle sazı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teslim eden Turgut Taş, “Başkanıma sanata, sanat eserine ve sanatçılara verdiği desteklerden ötürü çok çok teşekkür ediyorum.” dedi. Sazı Milas Türk Halk Müziği Derneği’ne bağışlayacağını aktaran Başkan Tokat, “Pandemi en çok sanatı ve sanatçıyı vurdu. Sanat bir ülkenin en esaslı damarlarından birisi olması itibariyle bu dönemde sanatçının desteklenmesi gerekiyordu. Sanatçılarımıza yeterince destek verilmediğini, sanatçılarımızın sahipsiz bırakıldığını düşünüyorum. Bu vesileyle Sayın Turgut Taş’ın bu çağrısına destek vermekten ve yine bu şekilde güzide bir derneğimize destek olmaktan çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.