arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5671
EURO
35,0146
ALTIN
2.428,17
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Yangın Bölgesine Psikososyal Destek…

Yangın Bölgesine Psikososyal Destek…
8 Ağustos 2021 11:27
A+
A-

Yangının söndürüldüğü köy ve mahallelerde, ziyaret edilen vatandaşlara “Psiko-Sosyal Destek” verilmeye başlandı.

Arena Bodrum Haber – Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Muğla’nın birçok noktasında meydana gelen orman yangınları nedeniyle 20 ekip 7 yönetici koordinatörlüğünde yangın afetinden etkilenen, evleri yanan, akrabalarına sığınan, hastanede tedavisi devam etmekte olan ve özel gereksinimi olan bireyler öncellikli olarak vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak için saha da görevlendirildi.
Yangından evleri etkilenmese dahi psikolojik olarak travma geçiren vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlanırken Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe ve Milas ilçesi Ören mahallesinde oluşturulan toplanma çadırlarında da psikososyal destek sağlanmaktadır.
AFETTEN ETKİLENEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DE PSİKO-SOSYAL DESTEK 
Yangın bölgelerine yakın yerleşim yerlerindeki 44 şehit yakını ve gaziler aranmış olup psikososyal destek hizmeti sunulmuş olup talepleri karşılanmıştır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE YAŞLI VATANDAŞLAR
Yangından etkilenen bölgelerde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız psikososyal destek ekiplerimizin nezaretinde güvenli alanlara yerleştirilmiştir. Bazı engelli ve yaşlı vatandaşlarımız huzurevi Müdürlüğümüzde misafir edilerek ihtiyaçları karşılanarak ve psikososyal destek hizmeti sağlandı.
İlimiz genelinde devam eden orman yangınları nedeniyle; psiksosyal destek ekipleri ve ilgili kurumlar ile birlikte tahliye edilen mahallelerde vatandaşlarımız güvenli alanlara yerleştirilmiş ve psikososyal destek hizmeti verilmeye devam edilmektedir.
YANGINDA GÖREV ALAN PERSONELLERE PSİKO-SOSYAL DESTEK…
Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarında görev alan ve aralıksız çalışan personellere Psikososyal Destek guruplarımız tarafından hizmet sağlanmaktadır.
Yaşanan orman yangınları nedeniyle açıklama yapan İl Müdürü Seyfi Bozçelik “Yangının başladığı ilk andan itibaren İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz kriz merkezinde saha çalışmalarından gelen bilgiler takip edilmektedir. Çeşitli meslek gruplarından oluşan toplam 294 personel ile 3198 vatandaşımıza bilgilendirme ve psikososyal destek hizmeti sunulmaktadır. Öncelikle köy ve mahalle boşaltma süreçlerinde vatandaşlarımıza yardımcı olarak güvenli bölgelere yerleşimlerini sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Afet yönetimi kapsamında yangından zarar gören vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılarak evlerinin, eşyalarının, hayvanlarının  karşılanacağını bilgisini vermekteyiz. Ayrıca ilk günden gelen yardım talepleri ile ilgili birimlerle görüşerek yönlendirmeler yapmaktayız” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.