arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

YALIKAVAKSPOR’DAN MUHTEŞEM BİR GALİBİYET DAHA GELDİ…

YALIKAVAKSPOR’DAN MUHTEŞEM BİR GALİBİYET DAHA GELDİ…
7 Aralık 2019 21:25
A+
A-

Yalıkavakspor, Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Liginin en iyileri arasında olan Yeni Mahalle Belediyespor’u, 31-29 yenerek muhteşem denilecek bir galibiyete daha imza attı.

Haber / Foto: Abdulkadir SEVİNDİK

Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar Süper Liginin ilk yarısının son hafta maçında Yeni Mahalle Belediyespor’u konuk eden Yalıkavakspor, baştan sona inatçı bir karakterle oynadığı maçı kazanarak ligin ilk yarısını 2.sırada tamamladı.

Yalıkavakspor – Yeni Mahalle Belediyespor karşılaşması bugün saat 16:00’da Gümbet, Binnaz Karakaya Spor Salonunda oynandı. Hafta içinde Yalıkavakspor yönetiminin yaptığı çağrıya cevap veren Bodrumlu sporseverler ve Asi Tayfa’nın tribünleri doldurduğu maçı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Yalıkavakspor Başkanı Mehmet Esen ve Yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Sevilay, Yasemin ve Nurşah maça damgalarını vurdu…

Sezon başında kritik noktalara kattığı değerli oyuncularla güçlenen Yalıkavakspor, ligi 4. tamamlama hedefini bugün aldığı galibiyetle 2.’liğine taşıdı. Parkede aldığı seri galibiyetlerle ligin elit takımlarını arka arkaya yenen Yalıkavakspor, tek mağlubiyetini devreyi 1. tamamlayan Kastamonu Belediyespor’dan aldı. Alınan galibiyette kalesini kapatan Sevilay ile Yeni Mahalle Belediyespor’un defans kilidini açan Yasemin bulduğu gollerle Nurşah’ın büyük katkısı vardı.

Maçın analizi…

Karşılaşmanın ilk gölü oyuna daha iyi başlayan Yeni Mahalle Belediyespor’dan geldi. Maçın 3.dakikası 2-0 geride tamamlayan Yalıkavakspor, 10. Dakikada 5-5 beraberliği yakaladı. Yalıkavakspor’un kalecisi Sevilay’ın ilk 7 dakika içerisinde 3 defa 7 metre 3 defa birebir pozisyonda gole izin vermemesi maçın kaderini de etkiledi.  Yeni Mahalle Belediyespor’un bulduğu her golden sonra Sevilay’ın topu hızlı santra yapılmasını sağlayacak şekilde oyuna sokmasıyla arka arkaya bulduğumuz gollerle Yalıkavakspor 20. dakikayı 11-8 önde tamamladı. İlk devrenin son 10 dakikasında Yeni Mahalle Belediyespor’un koçu Serdar Eller’in Yasemin’in kilit açan oyunu engellemek için Yasemin’e birebir savunma oynatması sonrasında oyunda dengeyi kurdu ve maçın ilk yarısı 13-13 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci devresinde de ilk devrenin benzeri bir mücadele izledik. 40. Dakika 17-15 Yalıkavakspor’un üstünlüğüyle geçildi. 45. Dakikada Yeni Mahalle Belediyespor 20-20’lik skorla dengeyi kurdu. Seyirci, iki takımında set hücumlarında başarılı olamadığı, kalitesi vasat ama heyecanı yüksek bir devre izledi. Kaleci Sevilay, Yasemin ve Nurşah ilk devredeki performanslarını maçın 2. devresinde de devam ettirince Yalıkavakspor son 3 dakikaya 3 farkla önde girdi. Maçın son dakikasında 1 gol bulabilen Yeni Mahalle Belediyespor, parkeden 31-29’luk skorla yenilerek ayrıldı.

Maçın skoruna; Nurşah Sancak (9), Yasemin Şahin (8) Zehra Oğuz (5), Kübra Özyılmaz (5), Yelis Yılmaz (3) ve Buket Yılmaz (1) attıkları gollerle etki ettiler.

Maç sonrasında Arena Borum Haber’e ligin ilk yarısını değerlendiren Yalıkavakspor Başkanı Mehmet Esen şunları söyledi:

“Sezona başlarken hedefimiz ilk 4’e girip Avrupa Kupalarına gitmekti. Ama şu an çok daha farklı ve güzel bir noktadayız, oyuncularımız ve seyircimiz sayesinde  Bodrum’a yeni bir heyecan getirdik. İnşalah ligin 2 yarısında da bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Yeni hedefimiz ilk 2-3 içerisinde ligi tamamlamak. İkinci yarıya daha çok çalışarak hazırlanacağız. Sporcularımızın ve seyircilerimizin emeğine sağlık. Bizlere çok güzel duygular yaşattılar. 2019’u güzel kapatıyoruz. 2020’nin Dahada güzel geçmesi için çok çalışıp, elimizden gelenin fazlasını yapacağız.”

Karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan Yalıkavakspor ekibi Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrumlu seyirciler bol bol galibiyet pozu verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.