arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yağmur Yağıyor, Seller Akıyor …… Camdan Bakıyor…

Yağmur Yağıyor, Seller Akıyor …… Camdan Bakıyor…
8 Kasım 2020 20:01
A+
A-

Yıllar boyunca görmezden gelinmiş, ötelenip geçiştirilmiş, en çok da sermayenin ve rantın insafına terk edilmiş kentin imar planında, dere yatakları, varlığının ve işlevinin farkına varılmasını bekliyor.

Yalnız bu bekleyiş, çok durgun olmuyor kimi zaman. Suyun doğası akmak, yüksekten alçağa yol bulmak olunca, meydana gelen taşkın hallerinde, gündeme damgasını vuruyor.

Özellikle son bir kaç yıldır, ulusal ölçekteki ana haber bültenlerinde, hatta bunun yanı sıra yurt dışı kamuoyunda öznesi Bodrum olan, sel ve taşkın görüntüleri yol açtığı zararlar ile konunun çözümüne dair çalışmaların daha da ötelenmemesi için ilgili kurumları ister istemez harekete geçirdi. Bunun en somut örneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne hazırlattığı “Bodrum Yarımadası Taşkın Risk Raporu” denilebilir.

Taslağına göz atma fırsatımın olduğu rapor, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından basılıp, MUSKİ’ye teslim edildi geçtiğimiz günlerde. Raporun içeriği ve buna bağlı olarak sorunu gidermek adına izlenilecek yol haritasının kamuoyu ve basınla paylaşılması bekleniyor yakın zamanda.

“Dere yatakları neden bu kadar savunmasız ranta dayalı imar karşısında” diye düşündürecek örnekler zihnimde peşi peşine sıralanıyor.

Bodrum İlçe Emniyet binası, hemen yanı başında Deniz Ticaret Odası…

Bunların yapımı yıllar öncesine dayanırken, yakın zamanda inşası tamamlanıp hizmete giren Bodrum Ticaret Odası’nın yeni hizmet binası geliyor aklıma. İnceleyince dere yataklarının işgali ve bu mahalde meydana gelebilecek taşkınlarda yasal sorumluluklar ve cezaları tanımlayan mevzuatı düşünüyorum.

Yağmur yağınca camdan bakanların, kanuni sorumlulukları ve neticeleri neler diye? Merak ediyorum…

Türk Ceza Kanuna bakıyorum, ilgili Başbakanlık genelgelerine bakıyorum, sonra bir iç çekiyorum.. Sonrasında kelimeler bitiyor…

Mal kaybı neyse, can kaybı olmasa bari diyorum.. Aklıma Mumcular geliyor…

Arkadaşlarımdan Mumcular’da yaşanılan sel felaketinde can kaybının yaşandığı noktaya götürmesini rica ettim. Bodrum’un tüm menkul değerleri paraya çevrilse, bu para ile kimi değerlerin tekrar kazanılamayacağını hissettim.

Ölen iki kardeşimizden biri kızımızın köprü korkuluklarına asili eşarbı aklıma geldi, aynen duran köprü ve dere yatağı hüzünlendirdi beni…

Bir şeyler yapılmalı değil miydi, iki can boşuna mı gitti.. Kimse ilgilenmedi mi, ilgilenmeyecek mi?

Eskilerin sözüyle, “kabahat samur kürk olsa, kimse sırtına almazmış”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.