arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Turizm, Kaçak Yapılaşma ve Yatırım Konulu Toplantısı Yapıldı…

Turizm, Kaçak Yapılaşma ve Yatırım Konulu Toplantısı Yapıldı…
3 Mart 2021 08:44
A+
A-

Vali Orhan Tavlı Başkanlığında Kaymakamlar ve Belediye Başkanları ile İl Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi.

Arena Bodrum Haber – Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, pandemi ile mücadele, yaklaşan turizm sezonu, kaçak yapılaşma ile mücadele, kamu yatırımları ve uygulamaya konulan projelerin görüşüldüğü ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi VİP Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İlçe Belediye Başkanları ile İl Sağlık Müdürü İskender Gencer katıldı.

Toplantıda, ilk olarak Pandemi ile mücadele konusu görüşüldü. Salgının halk sağlığı üzerinde oluşturduğu riskin en aza indirilmesi konusunda Kaymakamlıklarımızın, Belediyelerimizin ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının salgın süresince sahada olması gerektiği belirtildi.

Turizm güvenliğinin artırılması ve yaz sezonunda turistlerin huzur ve güven içinde tatil yapmalarının sağlanması için gerekli çalışmaların titizlikle yapıldığı, eksikliklerin giderildiği belirtildi. Toplantıda ayrıca Muğla’da doğa turizminin yaygınlaştırılması çalışmalarına ağırlık verilmesi, tarihi ve kültürel değerlerinin korunması konuları görüşüldü.

Kaçak ve imara aykırı yapılar ile mücadelenin il genelinde devam edeceği, olası afetler durumunda vatandaşların ve çevrenin zarar görmesinin önüne geçilmesi amacıyla yapılan hazırlıklar ve çalışmalar değerlendirildi.

İlçelerimizdeki kamu yatırımlarının hayata geçirilmesi, uygulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve özellikle turizmin gözbebeği ilçelerimizde çalışmaların titizlikle yürütülmesi amacıyla Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulunun oluşturulması konusu görüşüldü.

1480 km kıyı şeridine sahip ilimizin kıyılarını korumak amacıyla son yıllarda artan deniz trafiği, deniz araçlarının park yeri sorunu ve deniz araçlarının sebep olduğu çevre kirliliğinin, en aza indirilmesi amacıyla Muğla Valiliği koordinesinde denize kıyısı olan ilçe kaymakamlıkları ile ilçe belediyeleri, Deniz Ticaret Odaları, GEKA ve Muğla’ya Hizmet Vakfı işbirliğinde proje hazırlanması konusu değerlendirildi.

İlçelerimizde yürütülen eğitim, sağlık, turizm, tarım, imar ve çevre konuları başta olmak üzere yapılan genel değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.