arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Turgutreis Yaşam Merkezi, Yaşam Merkezi Değilmiş…

Turgutreis Yaşam Merkezi, Yaşam Merkezi Değilmiş…
30 Mart 2022 13:39
A+
A-

Turgutreis’in yıllardır gündeminden düşmeyen ve sonunda tamamlanan ‘Turgutreis Yaşam Merkezi’nin adıyla içeriğinin uyumsuzluğu nedeniyle tartışmalarına maruz kalıyor.

Arena Bodrum Haber – Aldığı ödül ile kamuoyuna lanse edilen Turgutreis Yaşam Merkezi’nin bir çok anlamda Yaşam Merkezi kategorisinde olmadığını belirten Vatan Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı Başkanı Şeref Bozkurt, kamuoyuna ve Osman Gürün’e seslendi.

Tartışmalara sorduğu sorular ve önerileriyle farklı bir boyut kazandıran Bozkurt, “5 İşyeri, 1 çay bahçesi ve 75 araçlık otoparktan yaşam merkezi olur mu?” sorusunu sorarak yaptığı açıklamada Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne öneriler getirdi.

Kısmen de olsa adına layık bir yer olsun..

Bozkurt yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

“Hal çarşımız bir zamanlar Turgutreis’in, içinde 25 civarında işyeri bulunan tek katlı ticaret merkeziydi. Bu çarşı yıkımından, Muğla büyük şehir belediyesince yerine sözde ödüllü ‘yaşam merkezi’ inşaatının tamamlanmasına kadar gündemden düşmüyor. Biliyoruz Hal çarşısının yıkım işlemleri de yaz sezonu öncesine denk getirilmiş çarşı esnafı apar topar işyerlerinden çıkarılıp mağdur edilmişti.

Muğla büyük şehir Belediyesinin, 2018 yılında Mimarlar ve Mühendisler Odası tarafından ödüle layık görülen yaşam merkezi projesinden deyim yerindeyse “Dağ fare doğurdu” misali bir durumla karşı karşıya kaldık.

Yaşam merkezi beklentimiz boşa çıktı. Oysa Turgutreis’ler olarak içinde sinema, tiyatro, konferans ve sergi salonları bulunan bir merkez beklentisi içindeydik. Hatta eski hal çarşısı esnafına iş hayatlarını sürdürmeleri için kirası karşılığı birer işyeri tahsis edilmesiydi. Halkçı belediyecilik anlayışı budur.

Oysa sözde ödüllü ‘Yaşam Merkezi’nin sadece 5 adet işyeri , 1 adet çay bahçesi ve 75 araçlık otoparktan oluştuğunu öğrendik. En can alıcı noktası ise, projenin belli alanlarının engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun olmamasıdır. İş merkezi dış görünüşü ile de kapalı spor salonuna benzeyen hangar gibi görüntüsü ile bir garabettir. Burnumuza pis kokular gelmektedir.

Soruyoruz;11.000 metre kare büyüklüğünde ve arsa değeri yaklaşık 20 milyon dolar olan bu arsaya yapılan 5 işyeri, 1 çay bahçesi ve 75 araçlık otoparkın Turgutreis’e ve Muğla Büyük şehir belediyesine maliyeti nedir katkıları neler olacaktır.
Muğla Büyük şehir belediye başkanımız sayın Osman Gürün’e tekrar soruyor ve öneriyoruz.
75 araçlık otopark Turgutreis’in otopark sorununa çözüm olur mu?

16 aracın park edebileceği zemin kata,

1- 1 sinema salonu yapılsın.
2- 1 Tiyatro salonu yapılsın
3- 1 sergi salonu yapılsın.
4- bütün ünitelere ulaşım engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirilsin.

Bu önerilerimizi Turgutreis halkının oylamasına ( referandum) sunalım. Vatan partisi Bodrum ilçe başkanlığı olarak takipteyiz. Belediyeniz tarafından belde yollarına yaptığınız beton asfaltın yüklenici alt-yapı firması tarafından belediyenize nasıl teslim edildiğini biliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.”

Kaynak: Turgutreis Gündem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.