arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5870
EURO
34,7196
ALTIN
2.498,90
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
13°C
Bodrum
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Turgutreis Kıyılarında İlginç Doğa Hareketleri Oluştu…

Turgutreis Kıyılarında İlginç Doğa Hareketleri Oluştu…
14 Aralık 2020 20:09
A+
A-

Turgutreis’te deniz suyu, akıllara ‘Gökyüzü Hareketlerini’ getirecek şekilde

yükseldi.

Ali Peltek / Arena Bodrum Haber

Deniz suyunun hiç olmadığı kadar yükseldiğini ifade eden Turgutreisli vatandaş Cengiz Mandalinci, “Bugün yaşanan olaylarda astrolojik nedenlerin etkisi olsa gerek” dedi.

Evinin neredeyse denize sıfır diye tabir edilecek yerde olduğunu ifade eden Mandalinci, “Sabah kalkınca, denizin oldukça yükseldiğini, kumları içine çektiğini gördüm. Hatta o kadar ki, burada yaşamama rağmen varlığından haberdar olmadığım, bir duvarın ortaya çıktığını ve dalgaların yıllardır kıyıda olan bir ağacın köklerini açığa çıkardığını gördüm. Turgutreis Balıkçı Barınağı’nda ufak bir teknem var. Kontrol etmeye gittiğimde, liman içindeki deniz suyu seviyesinin neredeyse taşacak halde olduğunu gördüm. Arkadaşların dediğine göre astroloji ile ilgili bir doğa olayı yaşanıyormuş. Hep birlikte etkilerini gözlemleyeceğiz” dedi.

800 Yılda bir yaşanan doğa olayları bu hafta görülecek…

(14-21 Aralık) tarihleri arasında Satürn ve Jüpiter başrolde. Buna göre iki müthiş doğa olayı gerçekleşecek ve bir sonraki döngü 8 asır sonra gerçekleşecek. İşte kaçırmak istemeyenler için tarihi görsel şölenin gerçekleşerek dünyadan izlenebileceği tarihler.

800 yılda bir bu doğa olayının gerçekleşmesini sağlayan bu iki gezegen, daha önce 4 Mart 1226’da birbirine bu kadar yakınlaşmıştı.

Kayan yıldızlar bu şova eşlik edecek…

Bu hafta içerisinde kayan yıldızlarla bezenecek olan gökyüzünün yanı sıra 21 Aralık gecesi ise Jüpiter ve Satürn’ün kavuşumu oldukça ilginç bir gökyüzü haritası ortaya çıkaracak. Bir sonraki bu kadar yakın kavuşumun ise 2400 yılına kadar görülmeyeceği de bilinenler arasında.

Ayrıca Pazartesi gününden yılda bir gerçekleşen popüler Geminid Meteor Yağmuru da gökyüzünü aydınlatacak olaylar arasında yerini alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.