arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4984
EURO
34,6114
ALTIN
2.481,57
BIST
9.577,20
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Turgutreis Engelsiz Plajının Kalitesi Tartışılıyor…

Turgutreis Engelsiz Plajının Kalitesi Tartışılıyor…
18 Haziran 2020 09:27
A+
A-

Son üç yıldır Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından ele alınıp, kurulumu gerçekleştirilen Turgutreis Engelsiz Plajı konusunda kalite beklentisi var.

Arena Bodrum Haber – Turgutreis’te yapılacak olan uygulamanın kalite standartlarının yükseltilmesi özellikle bölgede yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinin tarafından dile getiriliyor.

Engelli Plajı konusunda düşüncelerini dile getiren engelli annesi Hatice Bilgin. “Kızım için buraya yerleştim” diyerek şunları söyledi:

“Deniz bizim için zevkten çok tedavi maksatlı anlam içeriyor. Engelsiz Plajın ilk yapıldığı yer güzeldi, çünkü içerisi kumluktu. İki yıldır monte edilen Halk Plajı içerisinde denize girildiğinde, tümsek ve taşlık deniz dibi, kızım için zorluk çıkarıyor. Buraya monte edilen plajın, engellileri suya girdirmeye yarayan aparatı, personel yokluğundan çevredeki işletmelerden birine emanet edildi geçen yıl. Ben yaşlıyım, kızım başkasından yardım almayı sevmiyor. Dolayısıyla bu yıl, bu işe yardımcı olacak plaj personeli şart buraya. Ve, sadece engellinin yararlanacağı şezlong…”

Engellileri denize ulaştıracak araba şart…

Plajın kurulumunda önceki yıllarda da talepte bulunduklarını belirten Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği başkan yardımcısı Ali Peltek, Engelli Plajının Turgutreis’te olmayışı büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti. Peltek, “Bu dördüncü yılı olacak hizmete girişinin. İlk kurulduğu yer hususunda Hatice hanıma katılıyorum ama, monte işini gerçekleştiren arkadaşlar, söz konusu yerin dalgalara daha açık olduğu için rüzgarlı havalarda çok çabuk deforme olduğunu belirttiler. Ama, engelli vatandaşları araba ile denize ulaştıracak yardımcı eleman şart. Plajın buraya montesi hususunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geçen günlerde Turgutreis’te bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta buradayken, plajın kalite standartlarının yükseltilmesi talebimiz olmuştu. Talebimiz olumlu bakıldı. Bu yıl biraz daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.