arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Tekerler Yol Yarışı İçin Döndü…

Tekerler Yol Yarışı İçin Döndü…
21 Ocak 2021 13:19
A+
A-

Açık havada ve sosyal mesafeye uygun olması nedeni ile pandemi döneminin en kabul gören sporlarından birisi olan Bisiklet Muğla’da büyük bir ivme yakaladı.

Arena Bodrum Haber – Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Yeni Nesil Yarış motto su ile Muğla Kulüplerarası ve Ferdi Yol Bisikleti yarışı 7 kategoride 94 sporcunun katılımı ile Muğla Menteşe’de gerçekleştirildi.

Düğerek Yolu üzerinde gerçekleştirilen yarışa il geneli büyük ilgi vardı. Sabahın erken saatlerinde Menteşe’ye gele Sporcular kategorilerine göre saat 10:00 da start aldılar. Yıldız A-B Gençler, Elitler ve masterlar kategorilerinde erkek ve kadınlarda düzenlenen yarışta dereceye giren ilk 4 sporcuya ödülleri Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve İl Spor Şube Müdürü Serkan Paçalı’nın katıldığı bir törenle verildi.

Törenin açılış konuşmasında soğuk havaya rağmen Yeni Nesil Yarış Sloganı ile ilçelerden geniş bir katılımla başarılı bir İl Birinciliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, “Kısa sürede Muğla’da yapılanmamızı arttırarak Bisiklet sporunu geniş kitlelere yaymayı başardık. Zaten Muğla Bisikletin çok kullanıldığı, Bisikletin önemine, ve ulaşımda ki alternatif çözüm olduğuna inanmış bir il. Her evde hatta 3 bisiklet bulabilirsiniz. Bununla birlikte ilimizde sosyal amaçlı bir çok tur etkinlik düzenleniyor, biz bu enerjiyi bisiklet sporuna çevirdik. Artık her kategoride müsabık gençlerimiz, kulüplerimiz var. İlimizin ismini Türkiye Geneli duyurmayı başardık. Destekleri için Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman, Spor Şube Müdürümüz Serkan Paçalı, destek Hizmetleri Şube Müdürümüz Koray Bali ve tüm Gençlik spor çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yarışın düzenlenmesinde Muğla BŞB Spor Daire Başkanlığımız, Menteşe Belediye Başkanlığımız büyük destek verdiler. Emniyet birimlerimiz, özellikle Trafik Şube Müdürümüz ve ekipleri ile Sağlık Ekiplerimize çok teşekkür ediyorum dedi. Bisiklet sporunda Trafiğin belirli saatlerde kesilmesi nedeni ile araç sürücülerinin zorluklar yaşayabildiğini söyleyen Cömert, Bu Avrupanın göbeğinde Fransa’da Belçika’da ara sokaklarda yollar saatlerce kesilerek yapılan tüm vatandaşların severek gönülden takip ettiği etkinlikler, Muğlamızda şükür ki bu konuda bir kültür oluştu. Hayalimiz Menteşe’nin dar sokaklarında Türkiye geneli bir MTB yarışı düzenleyebilmek.” Dedi.

Törende dereceye girenlerin ödüllerini takdim eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise Bisiklet sporunun ve bisikletin önemine değinerek, Menteşe Belediyesi tarafından Bisiklet ve Bisiklet sporun her zaman destekleneceğini belirterek, bu dönemde bu tedbirleri alarak böyle önemli ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirmek gerçekten çok önemli, artık görünen o ki pandemi ile yaşamayı öğreneceğiz. Bu tür başarılı organizasyonlara tüm tedbirleri almak kaydı ile ihtiyacımız var. Ben emeği geçenleri ve Spor İl Müdürlüğümüzü kutluyorum dedi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise, Pandemi döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen branşlarda çalışmalarını ve müsabakaları tüm tedbirleri alarak başarı ile gerçekleştirdiklerini belirterek, bu dönemde gerek sosyal medya unsurlarını kullanarak, gerek internet aracılığı ile teknolojik imkanlarla evlere konuk olup vatandaşlarımızı gençlerimizi sporsuz , hareketsiz bırakmamaya özen gösterdik. Bu tip ön hazırlıklı Yarış ve müsabakalarla da gençlerimizi performans bakımından geri düşmemeleri için yoğun gayret gösterdik. Sayın Valimizin talimatları ile gerek lig maçlarımızda gerek amatör sporlarda süreci en kontrollü ve en verimli şekilde yürütmek için tüm unsurlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz Bisiklet Sporu İlimizde son 2-3 yılda Türkiye genelinde isminden sıkça söz ettirir bir duruma geldi. Bu süreç içerinde çok önemli etkinlik ve yarışlara ev sahipliği yaptık. Emeği Geçen başta Bisiklet İl Temsilcimiz olmak üzere tüm sporcu, antrenör ve hepsinden önemlisi bu zor ve mekanik destek isteyen sporda evlatlarına büyük destek veren velilerimizi kutluyor, bu gün ki yarışa destek olan Emniyet ve Sağlık birimlerimize, Muğla BŞB ve Menteşe Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyorum dereceye giren sporcularımıza Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyorum dedi. Aha sonra yarışta dereceye girenlere Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Madalya ve kupa ile Muğla BŞB ve Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeleri verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.