Muğla Teknopark Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısının 5.si 27 Eylül Çarşamba günü, Muğla Valisi Esengül Civelek’in Başkanlığında, Bodrum Ticaret Odası yeni hizmet binasında gerçekleşti.
Toplantıda şirkete ait Muğla İli Menteşe İlçesi Karabağlar Mevkiindeki bölgenin imar planlarının onayının kesinleşmesinden dolayı, taslak halinde olan Mimari Tasarım ve Yakın Çevre Fikir Proje Yarışması gündeme alındı. Bodrum Ticaret Odası yeni hizmet binası böylece açılışından itibaren 2. kez geniş katılımlı bir toplantıya ev sahipliği yapmış oldu.
27 Eylül Salı günü Bodrum Ticaret Odası’nda gerçekleşen Teknopark Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Toplantısında, Muğla İli Menteşe İlçesi Karabağlar Mevkiinde olan bölge alanının imar planlarının onayının kesinleşmesinden dolayı Mimari Tasarım Ve Yakın Çevre Projenin hazırlanması ve projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı’nın onayına sunulması kararlaştırıldı. Teknopark A.Ş yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Mimari Tasarım ve Yakın Çevre Fikir Projesi, yönetim binası, çok kiracılı ar-ge binası, kuluçka programları ve sosyal tesis yapılarının tasarlanarak mevcut bina ve açık alanlar ile ilişkilendirilmesi konularını kapsamakta. Ayrıca projenin bölgedeki Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine destek sağlaması ve Muğla Teknopark’ın en önemli inovasyon ve Ar-Ge Merkezlerinden biri olması amaçlanmakta.
2015 yılında bölge başvurusu yapılan ve 2 Aralık 2016’de tescil edilen Muğla Teknopark A.Ş. Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Deniz Ticaret Odası’nın da aralarında olduğu 54 kurucu ortaktan oluşuyor. Hedeflenen Muğla Teknopark’ın kuluçka programında uluslararası inovasyon ve test ve prototip atölyeleri gibi yüksek katma değer üretecek birçok tesisle donatılması planlanıyor.
Üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları yapmasına olanak sağlayacak olan Teknopark A.Ş. ile Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesinde; sağlık, gıda, tarım ve hayvancılık, yazılım ve yenilenebilir enerji sektörlerinde Türkiye ekonomisi için katma değer yaratılması hedefleniyor.