arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4987
EURO
34,5779
ALTIN
2.477,99
BIST
9.551,60
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

MİLAS 8’İNCİ TARIM FUARI İÇİN SEFERBER OLDU

MİLAS 8’İNCİ TARIM FUARI İÇİN SEFERBER OLDU
24 Şubat 2017 09:34
A+
A-

 

2 – 5 Mart tarihleri arasında 8’incisi düzenlenecek olan Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için Milas seferber oldu.

Milas’ta  Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. Uluslararası bir nitelik kazanan ve geçen yıllardan daha renkli geçmesi beklenen fuarda bu yıl, Türkiye’nin dört bir tarafından gelecek 204 firma stant açacak. Fuarı 100 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor.

2 – 5 Mart tarihleri arasında Milas’ta bu yıl 8’incisi düzenlenecek Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın organizatör firması Expolink Fuarcılık, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği basın toplantısında fuarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve uluslararası bir nitelik kazanan fuarın bu yıl çok daha renkli geçeceğini bildirdi. Basın toplantısında Expolink Fuarcılık Firmasının yönetim kurulu üyeleri Serdar Erdoğan ile Yavuz Hakbilir ile birlikte, fuarı destekleyen kuruluşlardan Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de hazır bulundular.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir, Milas Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için Türkiye geneline yönelik yaklaşık 10 bin davetiye dağıttıklarını, bunların 3 bininin VİP nitelikli davetiye olduğunu belirterek “Milas Tarım fuarının tanıtımına çok büyük bir önem veriyoruz. Ankara’dan ve İzmir’den Milas’a kadar karayolunu fuar afişleriyle donattık. 3 bini VİP niteliğinde 10 bin davetiye dağıttık. Bu yıl fuara 100 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi. Yavuz Hakbilir, Milas Tarım Fuarı için ziyaretçi sayısının artık 90 bin ile 110 bin arasına oturduğunu belirterek “Milas Tarım Fuarında her yıl katılımcı firma sayısında artış oluyor. Firmalar, stant rezervasyonları için bir yıl öncesinden başvuruda bulunuyorlar ve aylar öncesinden tüm stantlar doluyor. Bu yıl da aynısı oldu. Talep çok, ancak yerimiz yetersiz kalıyor. Bu nedenle geçen yıl fuar alanına dev çadırlar kurmak zorunda kalmıştık. Bu yıl da yine çadırlarımız olacak” dedi.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir, Türkiye’nin birçok yöresinde, ilinde fuarlar düzenlediklerini belirterek “Fakat bunlar arasında Milas Tarım Fuarı öne çıkıyor. Çünkü burada başta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere çok güzel bir kurumlar arası işbirliği ve dayanışma var. Tüm kurumlar fuar için el birliği yapıyor. TARİŞ, yerini tahsis ediyor. Bu nedenle organizasyon da kusursuz işliyor. Böyle olunca ilgi de artıyor” diye konuştu.

Milas Tarım Fuarı’nın emsalleri arasında ilk üç fuardan birisi olduğunun da altını çizen Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir “Milas fuarı artık oturdu. 90 ile 110 bin arasında bir ziyaretçimiz oluyor. İlginç olan, her yıl katılımcı firma sayısının daha da artması. Bu yıl Türkiye’nin dört bir tarafından 204 firma stant açacak. Yerimiz olsa daha çok firma katılacak fakat onlara ne yazık ki yer gösteremiyoruz. Kurduğumuz dev çadırlar da yetersiz kalıyor. Gelecek yıl, fuar alanını daha da genişletmek için çalışmalarımız olacak” dedi.

Bu yıl fuarın açılışında, bu yıla kadarki fuarlara emeği geçenlere birer teşekkür plaketi verileceğini, ikinci gün genç çiftçiler arasında bilgi yarışması yapılacağını ve üçüncü gün ise buzağı yarışması düzenleneceğini anlatan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir “Bu yıl fuarımız uluslararası nitelik kazanmış olduğu için çok firma katılım talebi aldık. 20 kadar uluslararası firmanın yerli bayileri de fuarımızda stant açacaklar. Bu yıl fuarın her bakımdan daha renkli geçeceğini umuyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Bizi bu konuda destekleyen başta Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, MİTSO ve TARİŞ olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” diye basın açıklamasını tamamladı.

MİTSO HER ZAMAN DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEK

Expolink Fuarcılık firmasının Milas Tarım Fuarı konusundaki gelişmeleri aktarmak üzere MİTSO’da düzenlediği basın toplantısına katılan MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, fuarın MİTSO’nun gayreti ile başladığının altını çizerek bundan sonra da desteğin hep süreceğini belirttiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel “Milas Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı artık Milas’ın vazgeçilmez bir değeri haline gelmiştir. Başından beri MİTSO fuara destek vermiş ve bu desteği sürdürmüştür. Bundan sonra da fuara desteğimiz sürecektir” dedi.

REŞİT ÖZER; “MİLAS’A MODERN BİR FUAR ALANI KAZANDIRMA GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de oda üyelerine fuara katılmaları çağrısında bulundu. Reşit Özer, “Biz fuarda yerel üreticimizin tarımdaki yeni teknolojiyi tanımasını istediğimiz kadar dışarıdan gelecek ziyaretçilere de Milas’ın ürettiği ürünleri tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle hem sanayi hem de tarım kesiminden odamız üyelerinin fuarda daha çok yer almalarını istiyoruz. Fuarda her geçen yıl stant açan yerli firma sayısının artıyor olması bizi sevindiriyor. Milas Tarım Fuarı aynı zamanda kendi alanında Türkiye’nin en çok alışveriş yapılan 3 fuarından birisi durumunda. Bu da Milas Tarım Fuarı’nın ne kadar doğru bir yolda ilerlediğini gösteriyor. Tabi aynı zamanda Milas’ın modern bir fuar alanına olan ihtiyacını da ortaya koyuyor. MİTSO olarak Milas’a modern bir fuar alanı kazandırılması yönünde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.