ARENA HABER – Sipay Bodrum FK ihtiyacı olan 3 puanı almak için çıktığı maçta futbol olarak vasat bir performans gösteren Göztepe‘yi yenemedi. İlk maçına çıkan çiçeği burnunda Teknik Direktör José Morais, beraberlik sonrasında takımıyla gurur duyduğunu ifade etti.
Maçın önemli anları…
İlk yarının ikinci bölümünde baskılı oyun ortaya koyan yeşil-beyazlı ekip, Puşcaş ile gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Her iki takımda girdiği pozisyonlardan yararlanamazken ilk yarı golsüz sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında da gol fırsatları yakalayan Sipay Bodrum FK, Bardhi ve Okita ile gol pozisyonları yakaladı. Göztepe’ye 18 üzerinden attığı şutlarla zor anlar yaşatan Bodrum FK maçta gol bulamayınca karşılaşma golsüz sona erdi. Morais yönetiminde ilk maçında 1 puan bulan yeşil-beyazlı ekip, puanını 17’ye yükseltti.
‘Pozisyonları Gole Çevirdiğimiz Zaman Avantajlı Skorlar Göreceğiz’
Maçın ardından değerlendirme yapan Sipay Bodrum FK Teknik Direktörü José Morais, “İki takım için de zor bir maç olduğunu söyleyebilirim. İki takım da şanslar yarattı. Savunma performansımızın iyi olduğunu söyleyebilirim, maç boyunca rakibimiz tarafından uzun toplar oynandı. Gol yemememiz önemliydi aynı zamanda atak hücumlarında pozisyonlar yarattık, bu da önemliydi. Bizim için süreç devam ediyor, üçüncü bölgede yarattığımız pozisyonları gole çevirmeye başladığımız zaman bizim için avantajlı sonuçlar göreceğiz. 1 puan 1 puandır ama takımıma baktığım zaman potansiyeli görüyorum, bu potansiyeli açığa çıkardığımız zaman daha fazla puan kazandığımız dönemler gelecektir. Takımımla gurur duyuyorum, içimizde taşıdığımız potansiyelle aslında daha fazlasını yapabiliriz. Bir sonraki karşılaşma için bunun üzerine çalışmaya başlayacağız. Gelişim gösterdikçe hak ettiğimizden daha fazlasını kazanacağımızı düşünüyorum. Takım içerisinde kaliteli oyuncularımız var ama en yüksek seviyelerine gelmediğini düşünüyorum. Biz bunun üzerine çalışmalar yapabiliriz. Şu ana kadar 22 maç oynadık attığımız gol sayısı 15, yediğimiz gol sayısı 29 bu rakamlar bir şeyleri ifade ediyor. Belki bize yardımcı olabilecek bir santrafor olsa hücum bölgesinde rahatlamamızı sağlayacak. Kadromuzda Puşcaş gibi santraforumuz var onun hareketlenmesi bize daha faydalı olabilir diye düşünüyorum” dedi.