arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ŞEVKATLİOĞLU’DA KENT KONSEYİNE ADAY OLDU…

ŞEVKATLİOĞLU’DA KENT KONSEYİNE ADAY OLDU…
23 Mayıs 2019 22:17
A+
A-

Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu da Bodrum Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu’nda aday olduğunu basın açıklamasıyla duyurdu.

Bodrum’da kozmetik ürünler ticareti yapan, evli ve 1 çocuk babası Faysal Şefkatlioğlu, Konacık Mahallesi’nde yaptığı basın açıklamasında sözlerine şöyle başladı:

“2000 yıl önce insanlar bu kentte antik tiyatrolarda toplanır, kentle ilgili kararlar alırlarmış. Oylama yoktu ama kim ikna ederse onun fikri kabul ediliyordu. Bu demokrasinin temeli olabilecek halk meclisleriydi. Bu dönemlere geldiğimizde AB yasaları ile birlikte Kent Konseylerinin de hayata geçirildiğini görüyoruz. Benim istediğim Kent Konseylerinin 2000 yıl önceki gibi ya da Avrupa’dakiler gibi etkin olması. Bugüne kadar başarılı olduğunu düşünmedim. Keşke başarılı olsaydı, biz de aday olmasaydık ama ben kent konseylerinin başarılı olabilmesi için adayım. Kent konseylerinin aldığı kararlar belediye meclislerinde görüşülmesi gerekiyor. Doğru kararların onaylanması gerekiyor ama bugüne kadar böyle bir şey olduğunu görmedim. Belediyelerin kent konseylerine destek olmaları gerekiyor. Ben başkan olursam bunu sağlayabileceğimi düşünüyorum.”

Bodrum’da Kent Konseyinin yeterince etkin olamamasının sebebinin bazı çevrelerin arka bahçesi olmasından kaynaklandığını iddia eden Şefkatlioğlu, “Kent konseyi bazı yerlerde çok aktif. Her ay bir öneri, bir karar sunuyor ama bize öyle bir şey yok. Bodrum’da kent konseyi bırakın karar vermeyi yeterli sayıya ulaşıp toplanamıyor bile” dedi.

Şefkatlioğlu, başkan olması durumunda Kent Konseyini çok etkin bir hale getirmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.