arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,1908
EURO
38,2072
ALTIN
2.922,05
BIST
9.777,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Salı Açık
26°C
Çarşamba Açık
25°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
30°C

Final Gibi Maç…

30 Eylül 2024 09:02
A+
A-

İlk maçında ligin favori ekiplerinden Ankaragücü’nü son periodda geriden gelerek yenen Çağdaş Bodrum, deplasmanda oynadığı 2. Maçında Konya deplasmanında mağlup olmuştu.

Rakip Finalspor ise oynadığı 2 maçtan yenilgiylele ayrıldı. Play Off amacıyla yola çıkan 2 takımın maçı Bodrum’da oynandı.

Maç öncesi Çağdaş Bodrumspor un eski oyuncusu Erdem İlter’e plaket ve çiçek takdim edildi.

Maça  hava atışını kazanan Finalspor 14-0’lık seri ile başlarken, ilk basketimiz çeyreğin bitimine 6 dakika kala Murat Kozan’dan geldi.

Hücumda ve savunmada efektik başlayamayan Çağdaş Bodrum, çeyreğin son bölümünde Warren’ın 7 sayısı ile skora olmasa da oyuna ortak oldu.

Çeyrek sonuna doğru savunmada agresifliğini artıran Çağdaş Bodrum, ilk çeyreği 16-22 geride kapattı.

2. Çeyreğe Muratcan’ın 1 ve Fatih’in 2 üçlük basketiyle başladı ve 25-23 öne geçti

Kalan bölümde Warren’dan bulduğu sayılarla skora tutunan Çağdaş Bodrum ilk yarıyı 41-40 önde kapattı.

İlk yarı da her 2 takımda 16’şar ribaund alırken , Warren ve Finalspor’dan Ali Işık 13’er sayıyla takımlarının en skorer oyuncuları oldu. Ege Eskinazi ise 7 asist üretti.

Fatih Cantitizin 11 sayısı maçın ilk yarı skoruna etki etti.

2 . Yarının ilk 2 dakikası her 2 takımın da boş hücumları ve top kayıpları ile geçerken ilk sayılar Burak’ın 3 sayılık atışı ile geldi.

Erdem İlter’den bulduğu 4 sayı ve Wilson’un top kayıpları sonrası bulduğu 7 sayı ile Fnalspor bitime 4:30 kala 1 sayıyla öne geçti 48-49

Periodun geri kalan bölümünde yalnızca 3 sayı bulan ve kaçan atışlar sonrası hiç hücum ribaundu alamayan Çağdaş Bodrum, 3. çeyreği 60-51 geride kapattı.

Son çeyrekte Warren ile direnmeye çalışan ev sahibi, eski oyuncusu Erdem İlter’in fark yarattığı maçı Muratca’nın son 30 saniyede bulduğu 5 sayıya rağmen 77-71 parkeden yenik ayrıldı.

Warren ve Radford 24 er sayı ile oynarken Fatih 15 , Erdem İlter 19 sayıyla oynadı.

Gelelim maçın yorumuna…

Wilson’la devam mı?

Çaylak oyuncu her ne kadar gayretli olsa da bu lig için yetersiz gibi görünüyor. Rakip uzunların fiziği karşısında çok yıpranıyor, özellikle savunmada hiç direnç gösteremiyor.

Neredeyse tek özelliği olan atletizmini kullanamadığı anlar rakip takım için avantaja dönüyor. Bu oyuncu ile devam edilecekse kısıtlı sürelerde kendisine çizilen setlerle pick and roll sonrası potaya yakın bitireceği pozisyonlarda değerlendirilebilir ama bu kadro derinliğinde o da çok mümkün görünmüyor.

Fatih ve Warren’a bağlı sistem..

Warren şimdiye kadar oynadığı takımlarda hem skor hem oyun anlamında lider olmaya alışık. Ancak ilerleyen yaşı bu tempoyu ne kadar kaldırabilir sorusunu akıllara getiriyor.

Takımın diğer skoreri Fatih ise bundan önce oynadığı sezonlarda rol oyuncusu iken bu sene skorer rolüne bürünmek zorunda kaldı. Aldığı süre boyunca hem savunmada hem hem hücumda elinden geleni yapmasına rağmen 2’sini bir arada maç boyu yapması hiç kolay değil.

Skorer oyuncuların savunmada biraz olsun vites düşürdüğü basketbol oyununda herhangi birinden taviz vermesi takımın tüm dengelerini bozar.

Burak ve Muratcan’dan ekstra katkı alınmazsa galibiyet getirecek skorlara ulaşılması çok zor.

Dar rotasyon…

Takım 7 kişiyle oynar durumda, kadro derinliği olan takımlar oyuncularını yeterince dinlendirip daha efektif kullanırken, Çağdaş Bodrum’un böyle bir ‘lüksü’ bulunmuyor.

Murat Kozan çok gayretli ama dinlenemiyor. Wilson’un defolarını kapatmak için maç boyu mücadele ediyor. Hadi’nin yokluğunda tek gerçek uzun pozisyonunda..

Bu kadro yapısında ile her maç bir X faktör çıkaramazsa takımın işi gerçekten çok zor.

Umarız gereken yapılır ve bu ligi güzel bir yerde bitiririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.