arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
35°C
Bodrum
35°C
Açık
Pazartesi Açık
35°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Sedat Nacar’ın ‘Anlam’ sergisi Akademia Vakfı’nda…

Sedat Nacar’ın ‘Anlam’ sergisi Akademia Vakfı’nda…
27 Haziran 2024 14:02
A+
A-

Konferanslar, söyleşiler, sergilerle Bodrum’un kültür merkezi olmayı amaçlayan Akademia Vakfı, ikinci sergisinde ‘geri dönüşümün’ önemine vurgu yapıyor.

Arena Bodrum Haber – Resim ve heykellerinde atık malzemeleri de kullanan Nacar’ın sergisi 27 Haziran 2024 günü Akademia Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Anlam:

Bir kelimeden, bir sözden, bir davranış veya olgudan anlaşılan şey, bunların hatırlattığı düşünce veya nesne.

Bireyleme kalkan kişinin, yaptığı şeye, kendine özgü bir imza bırakması.

Bir önermenin, bir tasarının, bir düşüncenin veya eserin anlatmak istediği şey.

İnsanın yaşanmışlıklar sonucu gerçekleşen öğrenme ortamında kendi hayat tecrübesiyle içsel dünyasında konumlandırabildiği düşünce. Sanatçı, üretici eserini üretir, üretim  sonucunda ortaya çıkan eserin anlamı ve anlamlandırılması, izleyicinin kendi algı ve görüşü doğrultusunda, içsel bir yolculuğun kişisel bir hesaplaşması olmalıdır. İnsanın olanakları ve sınırlılıkları çerçevesinde doğaya, çevremizdeki canlılara ve en önemlisi kendi iç dünyamıza bakarak, değişim ve dönüşümün kaçınılmaz etkilerinin farkına varılma aşamalarındaki anlam ve anlama yollarının, kendini, çevreyi ve doğayı tanımaktan geçtiğini yapıtlarımla gözler önüne sermekteyim.

Eserlerine doğal, doğadan topladığı malzemeleri de dahil eden Sedat Nacar, bunların yeni anlamlara doğru çıktıkları yolculukta kendisini bir rehber olarak görmekte ve atık olarak nitelendirilen malzemeleri sanata dönüştürmektedir.

Sanatçı, eserlerine ilgi duyanların bir obje, bir durum karşısında anlam ve algılamada farklı bakış açısı oluşturarak, dayatılanın ötesindeki hayatı görmesi, sınırlandırılmış hayatın dışına çıkarak içsel yolculuğun yapı taşları için bir eylem, bir kıvılcım yaratma isteğindedir.

Sergi açılış kokteyli 27 Haziran 2024 saat:19.30

Sedat Nacar

@sedatnacarart

1973 yılında Adana’da doğan sanatçı MKÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede sanat eğitimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Çocukluğunda çalışma hayatına atılarak usta çırak ilişkisi ile öğrendiği teknikleri, sanatsal hayatının akademik yönüyle uyumlandırıp resim heykel çalışmalarında kendine özgü bir anlatım biçimi yarattı. Sanatsal üretim biçiminde ‘ne anlatacaksın, nasıl anlatacaksın’ gibi sade bir düşünce ve üretim yolunu tercih etti.

Sanat malzemelerinin yanı sıra doğada bulduğu atık malzemeleri de kullanarak oluşturduğu anlatım dili ile izleyicilerin; kendi iç dünyalarına, olanaklarına ve sınırlılıklarına, diğer canlılara, doğaya, çevre bilincine ve geri dönüşümün önemi adına yol göstermek amacıyla çalışmaktadır

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı

@academia_vakfi/ www.academia.org.tr

Uluslararası bir bilim, eğitim, kültür kurumunun Türkiye’de gerçekleştirilmesi amacıyla Akdeniz ülkelerinden ve Türkiye’den bilim insanları, teknisyenler, politikacılar ve iş adamları tarafından 1994 yılında Bodrum’da kurulmuştur. Çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiş ve dünyada ilk yerel Habitat Konferansı’nı yürütmüştür.

2001yılında, Bodrum’da üniversite kurulabilmesi yolundaki yasal engellerin aşılamaması üzerine vizyonunda değişiklik yapmış ve Bodrum’da 12 ay turizm düşüncesi altında; arkeoloji, tarih, kültür ve sanat üzerine yoğunlaşarak projeler üretmeye başlamıştır.

Vakıf, 2016yılından itibaren yeni yönetimiyle birlikte, Türkiye’den ve dünyadan arkeolog ve tarihçileri davet ederek, Bodrum’da ‘Tarih Konferansları’ adı altında etkinlikler düzenlemektedir.

Akademia’nın en önemli projelerinden biri olan ve 2020-2022 yıllarında gerçekleştirilen ‘Halikarnassos Surları Projesi’ kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi denetimi ve Prof. Dr. Adnan Diler danışmanlığında çalışmalar yapılarak, 1,5 kilometrelik antik sur duvarları açığa çıkarılmış ve iki taraflı yürüyüş yollarıyla halkın ve turizmin kullanımına sunulmuştur.

UWAW-UnderwaterArt Works

@underwater_artworks/ www.uwaw.org

UWAW, UnderWater Art Works 2001 yılında, doğanın insanlar tarafından yağmalanması, kirletilmesi, küresel ısınma ve iklim felaketlerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuş sanat grubudur.

UWAW ekibi ve katılanları doğaya saygılı, insan kaynaklı çevre katliamları ve bunun sonucu oluşabilecek doğal felaketlerden endişe duyan, ortak aklın yararına inanan sanatçılardan oluşur.

Ast üst ilişkisi yoktur, kararlar ortak alınır, işler gönüllülük esasına göre paylaşılır.

Tüm sanatçıların katılımına açık olan UWAW; sanatı kullanarak gerçeklere dikkat çekmeye devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.