arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Sağanak Yağmurdan Etkilenen Vatandaşların Yaraları Sarılıyor…

Sağanak Yağmurdan Etkilenen Vatandaşların Yaraları Sarılıyor…
10 Aralık 2021 08:57
A+
A-

Muğla’da 5 Aralık’ta yaşanan sağanak sonrasında zarar gören evler ve sokaklar temizlenirken vatandaşların da ihtiyaçları gideriliyor.

Arena Bodrum Haber – İçmeler Mahallesi’nde 5 Aralık’ta yaşanan sağanak nedeniyle su altında kalan ev ile bahçelerdeki çamur tabakası belediye, orman ve askeri ekiplerce temizlendi.

Cadde ve sokakların temizliğine başlandığı mahallede Kızılay sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Kızılayın mobil mutfak tırında yemek dağıttı, temizlik yapan işçilerle sohbet etti.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin bir sel felaketi yaşadığını devletin bütün kurumlarıyla sel sonrasında iş birliği göstererek vatandaşları normal hayata döndürmek için çalıştığını söyledi.

Kızılayın İzmir’den mutfak tırı getirerek yemek verdiğini aktaran Aksoy, “Böyle durumlarda yemek hizmetinin karşılanması vatandaşların morali açısından da önemli. Bu anlamda Kızılaya çok teşekkür ediyorum. Psikolojik danışmanlık hizmeti verildi.” dedi.

Aksoy, sahada ekiplerin mahalle mahalle tespitler yapmaya devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Marmaris’te 200 civarında evin sular altında kaldığını söyleyebilirim. Yaraları sardık. Evlerde caddelerde temizlik büyük oranda bitti. Evleri su basan vatandaşlarımıza 3 bin 500 lira nakit yardımı ulaştırdık. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın acil eşya yardımı içinde hesaplarına 10 biner lira yatırdık. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra da zararların karşılanması için gereken yapılacak.”

– “Selden sonraki süreç iyi yönetilmiştir”

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini tekrar eden Aksoy, “Bakanlığımız, Kızılayımız, askerimiz, ormancımız, belediyemiz, kamu kurumlarımıza selden hemen sonra yaraların sarılması için gösterdikleri hızlı destek için çok teşekkür ediyorum. Barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uygulama otelinde misafir ettik. Barınma ihtiyacı için duyuruda bulunduk. Bu uygulama otelinde misafir ediyoruz. Selden sonraki süreç iyi yönetilmiştir. Temizlik ve barınma konusunda herhangi bir sıkıntı olmadı. Yine de bir eksiklik var ise de bunları gideririz. Can kaybı ve yaralanma olmaması bizi mutlu etti. Yaraları sarmak için güçlüyüz. Devletimiz gerekeni yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci de selden hemen sonra olay yerine intikal ettiklerini belirterek, “İzmir afet bölgemizden mutfak tırı getirdik. Günlük 500 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Burada bütün temizlik işlerinde çalışan işçilerimize yemek veriyoruz. Evlere de gönüllü gençlerimizle hazır kaplarla sıcak yemek ulaştırıyoruz. Selden zarar gören ailelere de giyecek yardımı yapıyoruz. Büyük milletiz yaraları sararız yangında olduğu gibi. Bu yaraları da sararız.” diye konuştu.

Öte yandan Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden Muğla’da kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

MUĞLA (AA) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.