arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

REŞİT ÖZER: MARKALAR VE COĞRAFİ İŞARETLER ÇOK ÖNEMLİ…

REŞİT ÖZER: MARKALAR VE COĞRAFİ İŞARETLER ÇOK ÖNEMLİ…
17 Mart 2017 08:03
A+
A-

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek kendisine, Milas balı ile bölgelerinde üretmiş oldukları coğrafi işaretli Milas markası zeytinyağından getirdi.

Bodrum Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette başkanlar, yerel değerlere atıfta bulunarak bölge ekonomisinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılması konusunda fikir alışverişinde bulundu, görüş ve değerlendirmelerini paylaştı. Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da ziyarete eşlik etti. Sohbetlerinin devamında ise Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yanında getirmiş olduğu Milas balından ve Milas bölgesinde üretilmiş coğrafi işarete sahip Milas markası zeytinyağından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a hediye etti.

Türkiye’nin zeytinyağı üretiminde coğrafi işarete sahip Edremit, Ayvalık, Güney Ege, Nizip ve Milas olmak üzere ilk beş markasından biri olduklarına dikkat çeken Reşit Özer, “Çam balında ise ülkemiz üretiminin %33’ü Milas ve bölgesinden karşılanmaktadır. Coğrafi işaretli zeytinyağımızın yanı sıra Milas halısının da coğrafi işarete kavuşabilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Yöresel ürünlerimize ve markalarımıza sahip sıkmak için oda olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Milas bölgemizde 35 tane zeytinyağı markası ve 73 tane ise yağhane ile fabrikamız mevcut. MİTSO olarak bölgemizde markalı zeytinyağı üretimini teşvik etmeye çalışıyoruz. Kaliteli ürün elde edilebilmesi için erken hasat ve soğuk sıkım yönteminin üreticilerimiz tarafından kullanılması yönünde bilgilendirme toplantılarıyla onlara teşvikler sunuyoruz. Marketlerde yerel ürünlerimizin yer alabilmesi konusunda ise Ticaret ve Sanayi Bakanlığına iletmiş olduğumuz talepler neticesinde yasalaştırılmış olarak %1 oranında marketlerde yerel ürünlerin de yer alabilmesini sağladık. Şu anda Bodrum’daki Metro’da ve BİM marketlerinde Milas Sakarkaya adlı kırmızı balımız satışa sunulmuş durumda. Sabun ve zeytinyağımızın da aynı şekilde raflarda yerini alabilmesi için çalışmalar yapmaktayız.” dedi.

Öncelikle nazik ziyareti ve sunmuş olduğu değerli hediyeler için Başkan Özer’e teşekkür eden Başkan Kocadon, üretimin güçlendirilmesine yönelik yapmış oldukları çalışmalar için de ayrıca kendisini tebrik etti. Üreticilere yönelik teşviklerin, yerel değerlerin korunması açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bir bölgenin kalkınabilmesi için o bölgede üretimin güçlendirilmesi gereklidir. Bodrum’daki üreticilerimize de gerek pazar konusunda gerek üretim aşamasında elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Örnek olarak Bodrum mandalinasının Bodrum için çok özel bir yeri var. Biz de bunu bir marka haline getirmeyi başardık ve şimdi Bodrum mandalinasından yapılmış birçok gıda ve ürünü raflarda bulabilirsiniz. Zeytin gibi zeytinyağı gibi bal gibi pek çok değerimizi yaşatmak için mücadele veren, bölgesel ürünlerin markalaşmasına katkı sağlayan tüm üreticilerimize ve yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.