arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,2760
EURO
37,1030
ALTIN
3.018,80
BIST
8.908,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
24°C
Bodrum
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Açık
25°C

Profesyonel Otel Yöneticileri Bodrum’da Buluştu

Profesyonel Otel Yöneticileri Bodrum’da Buluştu
25 Ekim 2024 11:01
A+
A-

 Türkiye’nin en etkin turizm birliklerinden biri olan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Xanadu Island Bodrum’da düzenlenen toplantıda üyeleri ve otel yöneticileri ile bir araya geldi

Arena Bodrum Haber – Türkiye genelinde ve yurt dışında da üyeleri bulunan POYD’un Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saatçioğlu, POYD Bodrum Temsilcisi Yiğit Girgin ve Bodrum’daki üyelerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda sektörün güncel durumu ve geleceğe ilişkin yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Hakan Saatçioğlu, “Türkiye genelinde 800 üyeye sahibiz. Aktif olarak 500’den fazla üst düzey yöneticiyi bünyemizde barındırıyoruz. Bodrum’da ise yaklaşık 30 üyemiz bulunuyor. Bu buluşmayla birlikte bölgedeki profesyonellerle iş birliğini güçlendirmeyi ve sektöre katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bodrum’da da POYD temsilcimiz Yiğit Girgin ile bir yapılanmamız var. Bodrum, ülkemiz ve bizim için çok önem verdiğimiz bir destinasyon. Bodrum’da yaptığımız buluşmada otel yöneticilerimize derneğimizin yaptığı çalışmaları aktardık. Yurt dışında Türkiye ve yöresel mutfakların tanıtım projesi, Turizm Meslek Okulları ve Üniversitelerle işbirliği, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz, Part Time personel eğitim kursları ve sertifikasyon programı, her şey dahil sistemin yeniden tanımlanması, her şey dahil sisteminde israfa yönelik farkındalık lobi çalışmaları, otellerin yıldızlamalarında eğitimin dahil edilmesi ve yüksek puanlama talebi, iş başı eğitim sertifikasyon programının tekrar başlatılması gibi konularda bilgi verdik. Ayrıca yeni internet sitemiz üzerinden yaptığımız çalışmaları da turizmcilere aktardık” diye konuştu.

Toplantıda, Bodrum üyeleri Onur Şahin, Evren Bıçakçı, Yavuz Yiğit, Bahadır Alkan, Özkan Köse’ye üyelik belgeleri verildi.

Toplantı sonunda POYD Başkanı Saatçioğlu, toplantıya ev sahipliği yapan Xanadu Island Bodrum’un Genel Müdür Yardımcısı Aytek Özkan’a teşekkür etti.

Deneyimler paylaşıldı

POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, gerçekleştirilen toplantının bilgi ve deneyim paylaşımı açısından verimli geçtiğini belirtti.

Sektörün en büyük dayanağının personel olduğunu vurguladıklarını kaydeden Yiğit Girgin, şunları söyledi: “Toplantıda, otelcilik sektörünün genel durumu, mevcut kaygılar, beklentiler, artılar ve eksiler üzerinde duruldu. Bodrum’daki yöneticilerin de istihdam sorunlarıyla karşı karşıya oldukları vurguladık. Ayrıca, Bodrum’da yaşam maliyetlerinin yüksekliği ve konaklama zorluklarının, istihdamı daha da zorlaştırdığı belirttik. Bu sorunların çözümü için fikirler üretilip, ilgili mercilere iletilmesi gerektiğini de dile getirdik.  Sürdürülebilir turizm için sürekli ve deneyimli insan kaynağına ihtiyaç duyuyoruz. Yöneticilerin ekipleri olmadan başarı elde edemeyeceği açık. Bu nedenle sektörel gelişimi desteklemek ve gençlerin otelcilik sektöründe kariyer yapmalarını teşvik etmek için kariyer günlerine önem verilmesi gerektiğini de vurguladık. kurum içi eğitimlerinin sürekliliği ”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.