arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Osman Gökmen’nin İddialarına Belediyeden Açıklama…

Osman Gökmen’nin İddialarına Belediyeden Açıklama…
20 Ocak 2021 15:57
A+
A-

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in Bodrum Belediyesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesine açtığı davalardan feragat ettiği iddialarına belediyeden kurumsal açıklama yapıldı.

Arena Bodrum Haber – Son günlerde bazı basın yayın organlarında, “İlk İcraat Bodrum’un Taşınmazlarını Vermek!” başlıklı haberlerde, “Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’den tartışma yaratacak açıklama.Bodrum Belediye Başkanı olur olmaz, Muğla Büyükşehir lehine davalardan çekilen Ahmet Aras, bu belgelere nasıl bir yanıt verecek” alt başlığındaki haber içeriğinde iddia edilen hususlar ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmak ve dezenformasyonu düzeltmek adına açıklama gereği duyulmuştur.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’den açıklama olarak bildirilen haber içeriğinde;

“….31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde seçilen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha belediyeyi tanımadan, Bodrum’un değerlerini maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne sunmuştur.

Ahmet Aras’ın ilk icraatı 22 Nisan 2019 tarihinde, yani başkan seçildikten 21 gün sonra Bodrum Belediyesi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne açılan, Yat Limanı altyapı ve Meydan düzenlemesinin iptali davasından feragat etmek olmuştur.

Bodrum Belediyesi tarafından 02.11.2018 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri daire Başkanlığı tarafından yapılan “Yat Limanı Altyapı Meydan Düzenlemesi” ihalesinin iptali için Muğla İdare Mahkemesi’ne başvurulmuştu.

Bu iptal isteminin gerekçesi ise; İhalenin konusunu oluşturan ve düzenleme yapılması planlanan yerin yüzde 80’lik çok büyük bölümünün Bodrum Belediyesi’nin taşınmazlarının da içinde yer aldığı, tüm kullanım ve tasarruf haklarının Bodrum Belediyesi’nde olması gösterilmiş ve bu alanlara Bodrum Belediyesi’nin bilgisi dahi alınmadan bir müdahale yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığı belirtilmişti.

Ancak her ne hikmetse Bodrum Belediyesi’nin yeni başkanı Ahmet Aras, daha neredeyse makamına oturmadan, yangından mal kaçırırmış gibi bu davadan feragat etmiştir.” ifadelerine yer verilmiştir.

Konu davadan feragat edilmesiyle, dava konusu alanda bulunan ve Belediyemizin tasarrufunda veya özel mülkiyetine konu edilen taşınmazların Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devrine karar verilmiş olduğu yönünde bir algı yaratılmaya çalışılmıştır.

Bahse konu dava, Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin 2018/1395 Esas sayılı dosyasında görülmüş olup, taşınmazların devrine veya aynına ilişkin olmayıp, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihale edilen 17.10.2018 tarihinde 2018/458995 Kayıt nolu “Muğla İli Bodrum İlçesi Yat Limanı Altyapı ve Meydan Düzenlemesi” ihalesinin iptaline ilişkindir.

İhale ve dava konusu edilen alanda Belediyemiz mülkiyetinde bulunan İlçemiz Çarşı Mahallesinde kain 776 ada 2 parsel sayılı taşınmaz ile İlçemiz Tepecik Mahallesinde kain 1150 ada 2 parsel sayılı taşınmazların mülkiyeti, uyuşmazlık konusu olmayıp halen  Belediyemizin mülkiyetindedir.  Yine aynı alanda bulunan ve 6360 sayılı Yasa gereğince 12.05.2016 tarihli “Bodrum Kaleiçi Barınak, Rıhtım, Yolcu Salonu ve Müştemilatı ile Bodrum Yat Limanı Mendirek ve Rıhtımlarının Muğla Büyükşehir Belediyesine Geçici Devir Teslim Tutanağı” ve bu tutanağın ekinde yer alan plan paftasında da gösterilen 5 metre eninde bir bant (Rıhtım) dışında , 12.05.2016 tarihinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilmiş yeni bir alan bulunmamaktadır.

Yargılama sürecinin devamında, davaya taraf olan Belediyelerin karşılıklı mutabakatı ile revize edilen hususlar sonucunda, Muğla Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilmek istenen “Yat Limanı Altyapısı” ile “Meydan Düzenlemesi” konulu yatırımın Bodrum’a kazandırılması  amacıyla davadan feragat edilmesi yönünde karar verilmiştir.

Feragatin içeriği, tamamıyla Bodrum’un merkezinde bulunan Neyzen Tevfik Caddesi’nin alt yapısının düzenlenmesiyle ilgili olup, bu bağlamda herhangi bir mülkiyet devrini içermemektedir.

Bodrum Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında bugüne kadar hiç olmadığı kadar yakın bir işbirliği sağlanmış olup bu birliktelik sayesinde sadece İlçenin altyapı çalışmalarına 650 milyon TL yatırım yapılmıştır. Turgutreis Bölgesinden İçmeler bölgesine, kanalizasyon altyapısından arıtma tesislerine kadar devam eden çalışmalar sayesinde Bodrum’un kadim sorunu olan altyapı sıkıntıları büyük oranda giderilmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile olan güçlü işbirliği Bodrum halkının talep ve ihtiyaçları doğrultusunda sürmektedir ve sürecektir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Bodrum Belediye Başkanlığı 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.