arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Osman Gökmen’in Sert Eleştirilerine Cevap Halil Karahan’dan Geldi…

Osman Gökmen’in Sert Eleştirilerine Cevap Halil Karahan’dan Geldi…
2 Haziran 2020 15:12
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan AKP Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in Bodrum Limanı ve Gümbet İskelesi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

 Arena Bodrum Haber – AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Gezi Olaylarının yıldönümü mesajı için getirdiği eleştirilere cevap, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’dan geldi. Karahan, “5 Maske dağıtamayan iktidarın ilçe başkanından esnafın yanında olmasını beklerken virüsten siyasi rant elde etmeye çalışması manidardır” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan Türkiye’de ve Muğla’da ne zaman güzel hizmetler yapılmaya başlasa AKP’nin çomak sokmak için hazırda beklediğini Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin salgın öncesi ve sonrası birlikte, uyum içinde çalışarak örnek hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karahan; “Güzel Bodrumumuzda 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz uyum içinde çalışarak vatandaşlarımız için hizmet üretiyor. Büyükşehir Belediye’mizin başlattığı büyük alt yapı yatırımının ilk etabı olan ve 120 Milyon TL’ye mal olacak Turgutreis, Akyarlar, Peksimet’te çalışmalar devam ediyor. 74 Milyon yatırımla ilçemize kazandırılacak otogar çalışmaları da yüzde 90 tamamlandı. Turgutreis Yaşam Merkezi, Bodrum Limanı’ndaki çalışmalar da ara vermeden devam ediyor.

AKP İlçe başkanı tüm bu hizmetlere teşekkür edeceği yerine limandaki çalışmaların uzamasının kendilerini üzdüğünü basına açıklama olarak gönderiyor. Türkiye ekonomisini yönetemeyen, salgın süresince esnafa, üreticiye, turizmciye yardım ve destek olacakları yerde İBAN numarası ile halktan yardım isteyen iktidarın ilçe başkanına Bodrum ve tüm Muğla’dan toplanan vergileri ve güzel ilçemizin hazineden ne kadar yatırım aldığını soruyoruz. Hizmet etmiyorsunuz bari gölge etmeyin başka ihsan istemez. Döneminizde yapılan DSİ hatlarının 2014 yılından bu yana 1700’ün üzerinde patlağa ve arızaya neden olması, Bodrum’un 40 yıl su sorununu çözdük vaadiniz, bir türlü bitiremediğiniz Bodrum Devlet Hastanesi de ayrı bir basın açıklamasında değerlendiririz.” diyerek şunları dile getirdi.

Öncelikle Büyükşehir Belediye’mizin limanda devam eden çalışmalarının uzamasının sebeplerini sizlerle paylaşıyoruz;

– Pandemi ve sokağa çıkma yasakları neden ile hem çalışan işçilerin sayılarının azaltılarak tedbirlerin arttırılması, hem malzeme tedariklerinde sıkıntılar yaşanması, hem de sokağa çıkma kısıtlamaları günlerinde çalışılamaması sebebiyle iş programımızda aksaklıklar meydana gelmiştir.

– 15 Mayıs 2020’de bitirilmesi hedeflenen çalışmalar zeminin mermerden andezit kaplamaya dönmesi sonucu 45 günlük bir gecikmeye sebep olmuştur. Yaklaşık olarak 12.000 metrekareyi bulan zemin kaplamalarının, projelendirilmesi, boyutlandırılması ve malzemelerin tedarik süreci nedeni ile hedeflenen bitiş süresi uzamıştır.

-Altyapı hatlarının yenilenmesi, eksik hatların tamamlanması ve bu süreçte tüm kurum ve kuruluşların aynı anda sahada çalışması da iş programını etkilemiştir.

– 15 Haziran 2020 olarak açıklanan inşaat yasağının başlayacağı tarihe kadar çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.

Ayrıca ilçe başkanının açıkladığı liman ücretleri ve tarifeler de gerçeği yansıtmamaktadır.

– Limanın Büyükşehir Belediyesi tarafından devir alındığı 2015 yılında 100 m2’lik bir tekne 232 TL öder iken, 2020 yılında 191 TL ödeme yaparak faydalanmaktadır.

-Zam oranlarına gelince 2015 yılında 232 TL olan ücret Büyükşehir Belediyesi’ne devir sonrası 101 TL’ye indirilmiş bu fiyat 2017’de  %20 artış ile 126 TL, 2018 de %7 artış ile 135 TL, 2019 da %15 artış ile 155 TL ve son olarak 2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranları referans alınarak %25 artışla 191 TL olmuştur.

– Bodrum Limanının Büyükşehir Belediyemizce devir alınmasını takip eden 5 yıl içerisinde gerek altyapı gerekse üst yapı yatırımları 15 milyon TL’ye ulaşmış durumdadır.

Gümbet İskelesi ile ilgili iddialar da ne yazık ki içi boş ve asılsız iddialardır.

– Gümbet limanının devri ilgili Sayıştay Düzenli Denetim Raporlarında belirtilen hususlar ve Büyükşehir Belediyesinin 5216 sayılı Kanun kapsamındaki görev ve sorumlulukları doğrultusunda geçekleştirilmiştir.

Gümbet Limanının devir alınmasından sonra Bodrum Belediyesi tarafından belirlenen 2019 yılı bağlama ücret tarifesinde %16,5 indirim gerçekleştirilmiştir.

Yine devir tarihi itibariyle, iskelelerin bakım ve onarımlarına başlanılmış olup bu çalışmalar çerçevesinde ;

Yıllardır bulunmayan yangın müdahale hatları çekilerek teknelerin yangına karşı korunmaları sağlanmış,

Tüm tonoz ve zincirler bakıma alınmış, Su ve elektrik sayaçları yenilenmiş,

İskelelere giriş çıkış otomasyon sistemi yenilenmiş ve girişler kontrollü hale getirilmiş,

Telsiz altyapısı oluşturularak teknecilerin liman giriş ve çıkışlarında güvenli seyir yapmalarına imkan sağlanmış,

Eskiden 2 olan liman personeli sayısı 7 kişiye çıkartılarak, ilave palamar botları konulmuştur.

Gümbet limanının devir alınması ile birlikte, limanda yaklaşık 1 milyon TL yatırım hemen yapılmış, personel sayısı yüzde 300 arttırılmış, 24 saat esasıyla görev yapan Büyükşehir Belediyesi personeli ile tekneler koruma altına alınmıştır.

Gün bilgi kirliliği ile virüsten siyasi rant elde etme günü değil, birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözülmesi için caba gösterme günüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.