arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Okullarda Ders Zili Sembolik Çaldı…

Okullarda Ders Zili Sembolik Çaldı…
1 Eylül 2020 08:48
A+
A-

2020/2021 Eğitim – Öğretim yılı, dün itibariyle EBA TV’den uzaktan eğitimle başladı.

Arena Bodrum Haber  – Dün yapılan küçük törenlerle ders zili sembolik olarak saat 09.00’da çalarken, öğretmenler okullarının bahçesinde, öğrenciler de evlerinde EBA TV’den yayınlanan İstiklal Marşı’nı söyleyerek yeni eğitim öğretim yılına başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz 2020- 2021 Eğitim- Öğretim yılının uzaktan eğitim olarak başlamasıyla birlikte Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğretmenler ve velilerle İstiklal Marşını okuduktan sonra temsili olarak ders zili çaldı.

Korkmaz, İstiklal Marşı tören öncesi öğrencilere, öğretmenlere, eğitim yöneticilerine ve velilere hitaben yaptığı konuşmasında “2020- 2021 Eğitim- Öğretim yılının Destekleme ve Yetiştirme kurslarıyla 8. ve 12. sınıflar düzeyinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak yüz yüze eğitimin başladığını diğer bütün sınıflar düzeyinde bugün itibariyle EBA TV ve EBA canlı derslerle başladı” dedi.

Aylar sonra öğrencilerimizi okul bahçesinde görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek inşallah çok uzun sürmeyecek bu süreçte COVID – 19 etkilerinin ortadan kalkarak bütün öğrencilerimizi okullarımıza kabul etmeyi beklediklerini ifade eden Korkmaz şunları söyledi:

“Okullarımızın Milli Eğitim Bakanlığı talimatlarına göre Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerilerine göre fiziki olarak hijyen şartlarına uygun hale getirildiğini ve eğitim- öğretim için sağlıklı ortamlarda ders vermek üzere okullarımızın yönetim ve eğitim kadroları bakımından hazır. Velilerin bu süreçte çocuklarını okullara göndermekte kaygılanmamalarını belirterek okulların çocukların sağlığını etkilemeyecek şekilde hazırlandık. Eğitim camiamız çok büyük bir camia. Öğretmenlerde bu camianın en büyük paydaşlarından biri. Okullarımızda vatanını, milletini ve ülkesini, bayrağını seven, ona sevdalı, ülkesi için çalışan, ahlaki değerlerle donanmış nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz.”

31 Ağustos – 18 Eylül arasında, öğretmenler öğrencileriyle “EBA Canlı Sınıf” derslerini Milli Eğitim Bakanlığının duyurmuş olduğu ders çizelgesi çerçevesinde gerçekleştirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.