arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Nevzat Kanber: Polemikler sorunun çözümüne hizmet etmez…

Nevzat Kanber: Polemikler sorunun çözümüne hizmet etmez…
10 Nisan 2020 14:36
A+
A-

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber yaptığı bir basın açıklamasıyla korona virüs salgınıyla sahada mücadele eden kamu çalışanlarına teşekkür ederek, bazı açıklamalarda bulundu.

Kanber, bu gibi durumlarda hamaset ve polemiğin soruna çözüm üretmediğini dikkat çekerek şunları ifade etti;

“Bodrum İYİ Parti İlçe Başkanlığı olarak salgın nedeniyle vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Ailelerine başsağlığı diliyor, şu an  tedavileri süren  tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz. Canını feda edercesine  çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza, asayişi sağlamakla görevli güvenlik güçlerimize ve  temel sorunlarımızı çözmek için gece gündüz koşan  belediye çalışanlarımıza  teşekkür ederiz.

Son birkaç gündür CHP ile AKP  ilçe Başkanları arasındaki polemiği üzülerek takip ediyoruz. Bodrum Hızlı nüfus artışı nedeniyle kamu hizmetlerini elde etmede çok geri kalmış bir ilçedir. Kamu hizmetleri bir zincir olup , bu hizmetlerin sunulamamasından iktidarından yerel yönetimine kadar herkes sorumludur.  Devlette süreklilik esastır ve iktidar ve Yerel Yönetim hizmetler noktasında ortak akıl koordinasyonunda bulunmalıdır . Bunun sıkıntısını da bu kötü dönemde halk çekmemelidir. Bu koordinasyonu oluşturmak hepimizin sorumluluğundadır. Ancak daha önce de ısrarla beyan etmemize rağmen , zaman siyaset yapma vakti değildir!

Salgın nedeniyle vefat eden sayısı 1 de olsa 7 de olsa; bu süreçte siyaseti bir kenara bırakıp bu sayının artmaması ve salgının en hafif şekilde atlatılması için alınacak önlemlere ,en kötü senaryoya karşı yapılacak hazırlıklara ve yardıma muhtaç ailelere odaklanılması gerekmektedir.

Pandemi sürecinde  siyaseti bir kenara bırakıp bütünlüğü sağlamalıyız. Zaman polemik ve kavga ederek süreci uzatma zamanı değildir. Ayrıca Sosyal medya da gördüğümüz bir konu var ki bunun bir an önce durdurulmasından yanayız. Bir şekilde yöremizde yaşayan halk ve  yazlıkçı olarak evleri olan insanımız  arasında bir düşmanlık oluşmaktadır. Bodrum’da yazlık evleri olup sadece yazları gelen tüm insanımız da  başımızın tacıdır. Fakat bu dönem bir salgın söz konusu olup, herkesin bulunduğu yerde kalması daha doğrudur. Bizler ayrışma ve kamplaşma politikalarından uzak durmalı ve bu durumun önüne geçmeliyiz.

Bizim öncelikli dileğimiz ; İki parti arasındaki polemiğe ivedilikle son verilmesi, AKP ilçe başkanı Sn. Gökmen’in yarım kalmış Devlet Hastanesinin tamamlanması ve Alman Hastanesinin bu süreçte değerlendirilmesi için gerekli adımları atmaya öncülük etmesi, CHP ilçe başkanı Sn. Karahan’ın da  ilçe bazında  yapması  gereken çalışmalara yoğunlaşması ve Halkımız da üzerine düşen görevi yaparak evlerinde kalmasıdır.

İlçemizde bulunan hastanelerimizin yeterli olamamasını kısa vadede çözüme ulaştırmalıyız. Geçmiş dönemde Alman Hastanesi olarak bilinen  sağlık kuruluşu bildiğimiz kadarıyla bir Bankanın mülkü olmuştur  ve atıl şekilde tüm alet ve ekipmanlarıyla  durmaktadır. Devletimiz isterse banka ile anlaşma sağlayıp ,  bir hafta gibi kısa bir sürece bu hastaneyi  150 -200 yataklı bir Pandemi hastanesine de dönüştürebilir. En iyimser tahminle  yeni yapılacak olan devlet hastanemiz bir yıldan önce bitemeyecektir.  200 yataklı olan yeni devlet hastanesi de ilerleyen dönemde ihtiyacı karşılamayacaktır. İleri ki dönemde iki devlet hastanemizin olması Bodrum’daki sıkıntıyı büyük oranda çözecektir. Bu sebeple tüm Kamu Kurum ve  Kuruluşlarını ,Milletvekillerimizi   ve Stk’ları birlik olup bir an önce, bu Pandemi döneminde , eski adıyla Alman Hastanesi olarak bilinen sağlık kurumunu bir an önce hizmete geçirmek için çaba göstermeye davet ediyorum. Bunu ancak birlik olursak başarabiliriz.

Ortak akıl ve sağduyu ile aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Bu yolda yapılacak her türlü çalışmaya gereken tüm desteği İYİ Parti olarak  vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.