arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5359
EURO
34,8817
ALTIN
2.429,89
BIST
9.767,21
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

CKD’den Diyarbakır Annelerine Destek…

CKD’den  Diyarbakır Annelerine Destek…
11 Mart 2021 20:52
A+
A-

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Cumhuriyet Kadınları Derneği Karya Şubesi’nden, Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlatlarını PKK Terör Örgütünden kurtarmak için 550 gündür nöbette olan Diyarbakır Annelerine anlamlı destek.

Ali Peltek / Arena Bodrum Haber 

CKD Karya Şubesi Dernek yöneticisi Nahide Tekinçay, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Diyarbakır’a giderek ” Terör Örgütü PKK’nın ” elinde bulunan evlatlarını kurtarmak için çadırda oturma eylemi yapan “Diyarbakır Anneleri” diye anılan kadınlara destek ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaretin amacı ve mesajı ile ilgili Nahide Tekinçay’a sorularımızı yönelttik.

– Öncelikle, CKD’nin kadına bakış açısını öğrenelim sizden.

Bu soruya 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün anlam ve önemi bakımından tüm ülkede çeşitli şekillerde kutlanması yönünden cevap vermek isterim. Dikkatimizi çeken “Kadın Her Yerde Var ” sloganı oldu. Doğru, her yerde var. Doğal olarak var. Çünkü biz kadınlar, eşiz, evladız, anayız, kardeşiz Slogan bu durumu mu tescillemek istemiş, neden ihtiyaç duymuş? Yine bakıyoruz, mecliste kadınlarımız var, Milli Savunma Bakanlığımızdan , ordumuza, sağlık ordumuza, doktorlarımıza, öğretmenlerimize ,hemşirelerimize bakıyoruz. Kadınlarımız var. Valilerimize , kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza bakıyoruz kadınlar var, büyük şirketlere, küçük işletmelere bakıyoruz, kadınlarımız var. Çok başarılı iş kadınlarımız, çalışan kadınlarımız var. Sanatçılarımıza bakıyoruz, dünyaca ünlü kadınlarımız var. Evet her yerdeyiz. Ama bu slogan sanki ülkemizde tam aksine kadına engeller varmış gibi bir yaklaşımı akla getiriyor. Aksine ülkemiz Atatürk’ün çizdiği yolda kadın erkek omuz omuza modern bir ülkedir. Yine 8 Mart kadın örgütlerinin mesajlarında “itaat etmiyoruz ” ifadesini görüyoruz. Tam aksine itaat etmekteler. – Emperyalizme itaat etmekteler. Kendilerini gerçekleri görmeye davet ediyoruz.

– Neden özellikle Diyarbakır’ı seçtiniz?

Diyarbakır anneleri 550 günü aşkın süredir, evlatlarını PKK terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP il binasının önünde nöbetteler. Bakın bu olayda, kaçırılma var, alıkoyma var, taciz var, tecavüz var. Ve Diyarbakır aileleri evlatlarını PKK terör örgütünden aldıkları tehditlere rağmen istiyorlar. Şu an 212 aile nöbette. 25 aile evladına kavuştu. Nöbetler Şırnak’a Van’a Kars’a Ardahan’a Almanya ‘ya uzandı. Oralarda da aileler HDP’den PKK’nın elindeki evlatlarını istiyorlar. Diyarbakır anneleri HDP’nin maskesini indirdi. Bakın bu durumu görmezden gelen kadın örgütleri Fransız devrimlerinden bahsediyorlar. Halbuki bugün tarih yazan kadınlarımız var.550 gündür direniyorlar. Dünyanın neresinde böyle bir kadın direnişi var? Cumhuriyet Kadınları olarak hem evlat hasreti ile yanıp tutuşan kadınların hem de emperyalizm ile savaşan kadınların, anaların, ailelerin yanında olduk. Daha anlamlı bir yer olabilir miydi?

– Diyarbakır’a gittiğinizde, nasıl bir atmosferle karşılaştınız ?

Büyük bir selamlaşma, büyük bir karşılama ve kucaklaşma oldu. Gerçekten kelimelerin bazen yetmeyeceği duygular yaşadık. Biz Diyarbakır Annelerinin bu direnişe başladıkları andan itibaren yanlarındaydık. Merkezden, diğer şubelerden arkadaşlarımız onları hiç yanlız bırakmadı. Corona nedeni ile zoom da , daha önce kendileri ile ve Almanya’daki Maide anne ile tanışmıştık. Ancak HDP İl binası önündeki çadıra girdiğimiz an, annelerin acısı, gözyaşları ve aynı zamanda dirayetleri ile karşılaştığımız an duygular tarifsiz. Her birinin ayrı, acı hikayesi ve tehditlere rağmen direnişini bilmeden kimse aklınca bir cümle kurmamalı.

– Sizce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Diyarbakır Anneleri için ne ifade ediyor?

8 Mart Dünya Kadınlar günü Diyarbakır anneleri için de çok anlamlıydı. Bizleri kucakladılar elbet ancak “Nerede kadın örgütleri? Biz o kadın mücadelesinde nereye koyuyorlar? ” diye sordular. Ve itaat etmeyen kadınlar onlar, en başta bahsetmiştim. Itaat etmiyoruz diyen kadın örgütleri emperyalizme itaat ediyorlar. Bence Diyarbakır annelerinden çok şey öğrenecekler. Lütfen gidip ziyaret etsinler.

– Son olarak, yaptığınız bu destek ziyareti sonrası Diyarbakır Anneleri ile temasınız devam edecek mi?

PKK’nın elinden tüm evlatlar annelerine kavuşana kadar,  direnen tüm annelerin,  ailelerin yanındayız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.