arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

MUSKİ, “Sayaçların Korunması Önem Taşıyor”

MUSKİ, “Sayaçların Korunması Önem Taşıyor”
13 Ocak 2022 10:40
A+
A-

MUSKİ yaptığı açıklamada bugünden itibaren Muğla genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece düşerek -5 -15’lere gerilemesi beklendiğini paylaştı.

Arena Bodrum Haber – Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sayaçların donmaması için abonelerine uyarılarda bulundu. MUSKİ tarafından yapılan açıklamada, su sayaçlarının donma ve patlama riskine karşı abonelerin önlem alması gerektiği vurgulanırken, alınacak önlemlerle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Meteorolojiden alınan bilgilere göre Perşembe günü başlayarak bölge genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor. Gece sıcaklıklarının da özellikle -5 ila -15 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu sebepten dolayı sayaçların korunması önem taşıyor.

Su Sayaçları İklim Şartlarına Göre Korunmalı..

MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ısıtma, soğutma ve elektrik tesisatlarının yanı sıra su tesisatlarının da bir binanın can damarı olduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi; “Su tesisatları, ısıtma, soğutma ve elektrik tesisatları gibi binaların can damarı diyebileceğimiz bir yapısıdır. Bu yüzden su tesisatlarının da iklim değişikliklerine karşı korunması da en çok önem arz eden donanımdır. Ne yazık ki bu tesisatlarında en büyük düşmanı soğuk havalarda yaşanan donma olayıdır. Suyun donma noktası, pek çok olayda olduğu gibi su tesisatları ve sayaçlar içinde kritik bir derecedir. Don olayı binadaki su tesisatı hatlarına, özellikle su sayaçlarında tahribat oluşmasına, sayacın etkisiz ve verimsiz çalışmasına sebep olmaktadır”

Donan Sayaca Ateş Tutulmamalı..

Soğuk havalarda sayaç içindeki suyun bekletilmemesi gerektiğine dikkat çeken MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından şu ifadelere yer verildi: “Don olayı, sayaç içinde bulunan suyun hacminin 1/12 kadar artması ile sayacın patlamasına neden olur. Suyun donmasıyla artan basınç sayaç ve boruyu patlatır. Bu nedenle sayacın patlama noktasına gelmemesi için öncelikle sayaç içinde bulunan suyun beklememesi, az miktarda suyun çok soğuk havalarda akıtılması gerekmektedir. Ayrıca ısıtmasız yerlerde ve evin dışında bulunan su sayaçlarını korumak için; beton, ahşap veya demirden muhafazalı kutular içine konulmalıdır. Donan bir sayaca ve tesisata ateş tutmamalı veya sıcak su dökülmemelisiniz. Donma nedeniyle su sayaçlarının hasar görmesi veya yanlış müdahale sonucu önemli miktarda su kaybına sebebiyet verecektir. Bunun yanı sıra bu tür mağduriyette vatandaşlarımız kesintisiz su hizmeti almalarında sıkıntıya düşebileceklerdir. Bunun önüne geçmek için su sayaçlarının donmaması için önceden önlem alınması gerekmektedir”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.