arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Muğla’da Yol Üstü Oto Park Uygulaması İptal Edildi…

Muğla’da Yol Üstü Oto Park Uygulaması İptal Edildi…
27 Mart 2021 10:10
A+
A-

Kamuoyunu meşgul eden yol üstü otoparkları için Muğla Büyükşehir’den açıklama geldi.

Arena Bodrum Haber – Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada süreç anlatıldı.

Açıklama şu şekilde oluştu;

Basında anlatıldığı üzere 2011 yılında alınan Danıştay kararında park alanlarının imar planlarına işletme zorunluluğu gerekçesi yerine getirilmediği için Muğla ilinde yol üstü otopark uygulaması iptal edilmiştir.

Ancak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Otopark Yönetmeliğinde  4. Maddeninö” bendinde yol üstü otoparkı yapılacak yerler UKOME Kurulu tarafından belirlenir şeklinde değişiklik yapılmıştır. Bu düzenlemeye müteakip süreç yeniden ele alınmış ve tüm gereklilikler yerine getirilerek uygulamaya başlanmıştır.

Yönetmelik değişikliği sonrası il genelinde 60 noktada 3 Bin 597 adet araç park yeri işletilecek olup bu alanlar dışında yük indirme bindirme yeri, engelli araç park yeri, motosiklet, bisiklet park yeri, taksi bekleme alanı, resmi araç park yeri ve durak gibi fonksiyonlara göre sınıflandırmalar yapılmış ve Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile yol üstü otopark alanları belirlenmiştir.

Bilindiği üzere Muğla genelinde araç trafiğini rahatlatmak ve park ettikleri yerlerde uzun süre bırakılan araçlar yerine sirkülasyonu sağlamak ve kent merkezinin hareketliliğini artırmak için il geneli dört bölge olarak otopark ihalesi Ocak ayı içerisinde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda yapılan düzenleme ile bahsi geçen yol üstü araç park alanlarının ilk 15 dakikası ücretsiz olarak kullanılabilecek olup 25.03.2021 tarihinden itibaren ilk olarak dört bölgeye ayrılan Muğla’da Menteşe, Ula, Yatağan, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’yi kapsayan bölgelerde faaliyete başlamıştır.

Bodrum, Milas, Marmaris ve Datça’yı kapsayan diğer iki bölge için Büyükşehir Belediyemizce ihale çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca yol üstü otopark alanlarında, otopark işletmesi bitiş ve başlangıç saatleri arasında park yapan araçlardan ücret alınmayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.