arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

MARMARİS’TE “ACAR” HAMLELERİ DEVAM EDİYOR…

MARMARİS’TE “ACAR” HAMLELERİ DEVAM EDİYOR…
13 Temmuz 2018 08:31
A+
A-

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü,  aynı zamanda dayısı olan ve son 3 dönemdir Marmaris Belediye Başkanlığını yürüten Ali Acar’ın tüm karşı hamlelerine karşılık duruşundan vazgeçmeyerek, yaklaşan yerel seçimlerde Marmaris Belediye Başkanı Adayı olduğunu, kamuoyu önünde bir kez daha açıkladı.

Marmaris’te “ACAR” hamleleri devam ediyor…

Geçen hafta Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a yakınlığıyla bilinen; 9 asil 5 yedek, toplam 14 CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesinin istifasıyla boşluğa düşürülen CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü; üst yönetim olan CHP Muğla İl Başkanlığı’ndan gelecek karar beklenirken karşı atak yaparak, kamuoyu önünde basın toplantısı yaptı ve  önümüzdeki yerel seçimlerde Marmaris Belediye Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

CHP Marmaris İlçe Başkanlığında 10 Temmuz’da gerçekleşen toplantıya Acar Ünlü destekçisi partililer yoğun katılım gösterirken, yaşanan izdiham sonucu toplantı, parti binasının bulunduğu caddeye taştı.

Marmaris CHP’nin son iki dönemdir İlçe Başkanlığını sürdüren ve aynı zamanda CHP Marmaris Belediye Meclis Üyesi olan Acar Ünlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Siyaset iddia ve bir hedef işidir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevine üyelerimizin iradesi ile geldiğim günden bu yana görevimin gereklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.  Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptığım hizmetleri Marmaris halkından gelen istek ve bana yüklediği sorumluluk gereği bir üst basamağa taşıma motivasyonum oluştu. Ve çalışmalarımı, hizmetimi doğduğum, büyüdüğüm ata topraklarıma Marmaris Belediye Başkanı sıfatı ile sürdürmek istiyorum. Bu irademi resmileştirerek kamuoyu ile paylaşıyorum.  Marmaris’e bugüne kadar verilen olumlu hizmetlerin değerinin farkındayız. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Marmaris’in potansiyeli ve çağın gerekleri, daha katılımcı, evrensel standartlarda bir vizyonu dinamik bir şekilde hayata geçirebilecek yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğunu ortaya koymaktadır. Özellikle Belediye Meclis üyeliği ve CHP Marmaris İlçe Başkanlığı görevlerim süresince, Marmaris’in her kesimi ile kurmuş olduğum yakın temaslar, bu yöndeki dönüşümün, geniş kitlelerin ortak taleplerinin başında geldiğini göstermiştir.

Şimdi sizlere ana başlıklar çerçevesinde nasıl bir Marmaris hayal ettiğimden bahsetmek isterim: Yerel değerlerin üretimini, başta eğitim desteği olmak üzere kurumsallaştırarak, markalaştırarak sürdürebilirliğini sağlayan bir Marmaris. Bir Milli Park ile çevrelenen kent merkezinde olmanın bilinci ile canlı hayatına en az müdahale edecek üretim alanlarının hayata geçirildiği bir Marmaris. Tarihi ve kültürel mirasından yararlanarak yeni ve ilham veren uluslararası etkinliklere imza atan, değer üreten bir Marmaris. Marmaris’te turizmin çeşitlendirilmesi ve ticari faaliyetin yıl boyu sürmesi için, başta AB fonları olmak üzere Uluslararası finans kaynaklarını temin edebilecek kurumsal altyapıyı oluşturarak, projeler geliştirmek artık bir ihtiyaçtan öte, zorunluluktur. Kent yaşayanlarının ortak sorun ve taleplerinin özgürce dile getirilebildiği, ilgililere kolaylıkla ulaşılıp paylaşılabildiği ve ortak akıl ile sonuca götürüldüğü katılımcı bir Marmaris.  Proje yarışması uygulamamızda olduğu gibi yerelden gelen yaratıcı katkıların kapsamlı şekilde hayata geçirildiği bir Marmaris.  Atatürk’ün önderliğini yaptığı çağdaş, laik ve akılcı toplumsal yapımızı koruma ve geliştirme yönünde dayanışan bir Marmaris. Başta imarla ilgili konular olmak üzere, belediye faaliyetlerinde herkese eşit mesafede duran, adil bir Marmaris. İnsanları özellikleri veya tercihleri nedeniyle asla ötekileştirmeyen uzlaşmacı ve demokratik bir Marmaris. Başta sokak hayvanları olmak üzere habitatımızdaki tüm canlıların haklarına ve yaşam kalitesine sahip çıkan, çözüm üreten bir Marmaris. Ekolojinin gereklerini çağdaş bir çizgide kararlılıkla yerine getiren; atık yönetimi, geri ve ileri dönüşüm, karbon ayak izi konularına duyarlı, temiz bir Marmaris.  Yeşil binaların, gelişen teknoloji ve sağlanacak teşviklerle yaygınlaştığını göreceğimiz, kendi kendine yeten bir Marmaris (kendi enerjisini üreten atık suyunu arıtarak belirli alanlarda kullanabilen, yalıtımı yüksek vb. özellikleri ile karbon ayak izi oldukça küçülen akıllı evler)  Körfez içi ve yaklaşma sularındaki deniz kirliliğinin devamlı olarak ölçüldüğü ve gerektiğinde hızlı bir müdahale ile, sünger çıkarılan günlerdeki gibi denizi her an temiz olan bir Marmaris. İyilik, bilim ve akıl temelli, kültür ve sanat ile yoğrulmuş estetik anlayışın mimarisinden, yollarına, turizm tarzından, insan ilişkilerine kadar her alanına yansımış bir Marmaris. Yerel kaynaklarının yaratıcı gücünden beslenen özgün festivaller ve kültür sanat etkinlikleriyle dünya çapında cazibe odağı olan, sosyal bir Marmaris. Alanlarında öne çıkmış sanatçı ve akademisyenlerin yaşamlarını sürdürmek için tercih ettiği bir Marmaris.

Sonuç olarak yaşayanı da çalışanı da misafiri de gülümseyen bir Marmaris. Atatürk’ün temellerini atmış olduğu Cumhuriyetimizin ilkelerine, demokrasi ve çok sesliliği esas alan Parlamenter Sistemimize, hukukun üstünlüğü ilkesine ve nihayetinde yaşam şeklimize yönelik risklerin arttığı ve bir kısmının hayata geçirildiği bir dönemdeyiz.  Bizler, bu cennet Marmaris’imizde, benzer duygu ve düşünceye sahip insanların çoğunlukta olduğu bir yerde yaşamanın huzurunu ve güvenini hissederken, bir yandan da yaklaşan tehdidin büyüklüğünü algılamada zaman zaman yanılsamalarda bulunabiliyoruz.  Şu an bizler, Atatürk’ün mirasını sahiplenen, onu geliştirmeyi hedefleyen, çağdaş bir birey olabilmiş ve öyle kalmak için elinden geleni yapmak isteyenler, tabiiki fikir aykırılıklarımız, farklı önceliklerimiz olduğu gerçeğini de kabul ederek, bu tehdide karşı güçlerimizi efektif bir şekilde birleştirmeliyiz. Farklılıklarımızı demokratik bir şekilde tartışmak, partimizin gelenekleri arasında önemli bir yer tutmakla birlikte, seçim zamanı gibi kritik zamanlar geldiğinde bahse konu değerlerimizi korumak ve geliştirmek adına ortak aklı oluşturarak tek yumruk olmanın gerekliliğinin de bilincindeyiz.  Öncelikle değişik nedenlerle şu an yanımızda olmayan partili dostlarımızı, CHP ilkelerine inanan seçmenimizi, daha sonra ise benzer değerlere değişik öncelik dereceleri ile sahip olan diğer partilere oy veren Marmaris yaşayanlarını kucaklamaya, bu yolda birlikte yürümeye hazırız.” 

Haber/Foto: AjansSevgi Marmaris

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.