arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Küdür Mera Şenliği bakan katılımıyla yapıldı..

Küdür Mera Şenliği bakan katılımıyla yapıldı..
3 Mayıs 2023 21:45
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yalıkavak Küdür Yarımadası’nın koruma altına alındığını belirterek, “Sürdürülebilirlik sadece koruma amaçlı değil, yöre halkının ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması da sürdürülebilirliğin bir parçası. Bu da bölgede çok doğru bir şekilde organize ediliyor.” dedi.

Arena Bodrum Haber – Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 2021’de Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilen ve 2022’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Mera Islah ve Amenajman Projesi” başlatılan Bodrum Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası‘nda “Mera Şenliği” düzenlendi.

Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Ersoy, ilk olarak bu bölgeyi gezdikten sonra bakanlıkça bölgedeki tahsislerin iptalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgedeki tahsislerin iptal edilerek önündeki en büyük engelin kaldırıldığını belirten Ersoy, “Daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce burada tahsis çalışmaları başladı. Hem meranın özelliğinin korunması, hem fidanların dikilmesi, hayvancılığın burada tekrar önünün açılması birbirini izleyen doğru adımlar oldu.” diye konuştu.

Bakan Ersoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da daha sonra gerekli adımları atarak bölgenin Cumhurbaşkanlığı kararıyla “kesin korunacak hassas alan” ilan edildiğini kaydetti.

Küdür’ün gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili önünde hiçbir engel kalmadığına işaret eden Ersoy, “Küdür’de gerekli bütün koruma adımları atılmış oldu. Bundan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarla da aslına ve özüne uygun bir şekilde de gerekli adımlar atılıyor. Sürdürülebilirlik sadece koruma amaçlı değil, yöre halkının ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması da sürdürülebilirliğin bir parçası. Bu da bölgede çok doğru bir şekilde organize ediliyor.” diye konuştu.

Sürdürülebilir yaşam anlayışı kapsamında Türkiye’nin çok önemli adımlar attığını anlatan Ersoy, geçen yıl Paris Anlaşması’na imza atıldığını dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu kapsamda sürdürülebilir turizm adına turizm sektöründe sürdürülebilirlik sertifikasyon kuruluşu ile 3 yıllık bir protokol imzaladıklarını vurgulayan Ersoy, şunları söyledi:

“Bakanlığımıza bağlı tüm konaklama tesisleri 3 yıllık bir program dahilinde toplam 42 kriteri yerine getirdikçe tesisler sürdürülebilirlik belgesi alacaklar. Çağımızda sürdürülebilirlik her şeyin önünde. Ekosistemin yaşaması, gelecek nesillere aktarılması çok çok önemli. Küdür Yarımadası da bu kapsamda çok önemli bir yer tutuyor. 33 yıl önce yapılmış tahsisler vardı bu bölgede. İlk olarak bunların iptalini gerçekleştirdik.”

Konuşmaların ardından Bakan Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, AK Parti Muğla milletvekili adayı Kadem Mete ve protokol üyeleri ile şenlik alanını gezerek çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.

Şenlik alanında yapılan çalışmaları da inceleyen Ersoy, emeği geçenlere teşekkür etti.

Küdür Mera Şenliği kapsamında, çocuklara yönelik eğlenceli oyun ve etkinlikler düzenlendi, yazlık sebze fidesi dağıtılarak ikramlarda bulunuldu. Şenliğe, ilçede bulunan depremzede çocuklar ve aileleri de katıldı.

MUĞLA (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.