arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KÖYCEĞİZ GÖLÜ’NE 180 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI…

KÖYCEĞİZ GÖLÜ’NE 180 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI…
28 Temmuz 2019 22:03
A+
A-

Köyceğiz Gölü’nün biyoçeşitliliğine katkı sağlamak amacıyla, göle 180 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi tarafından 52 km2’lik alana yayılan Köyceğiz Gölü’nün biyoçeşitliliğine ve yerel balıkçılığa katkı sağlamak amacıyla uygulanan proje kapsamında Köyceğiz Gölü kenarından ve Mantık Burnundan 180 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı yaptığı konuşmada “Tarım İl Müdürlüğü Teşkilatına, bu güne kadar istihsalimizin artışında Dalyan Su Ürünleri Kooperatifimize ve bölgemize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu istihsalin artışında arkadaşlarımın çok büyük emeği vardır bunun için hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da sadece sazanlarla ilgili değil diğer türlerde de bu katkıyı düşünüyoruz.” dedi.

Dünyanın en güzel köşelerinden bir tanesi olan Köyceğiz’i, Muğlamızı ekolojik anlamda desteklemeliyiz diyen Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Fırat Erkal ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Önemli bir katma değer sağlayan yerel balıkçılığa katkı sağlamak buradaki istihsali artırmak için bakanlığımızın uyguladığı bu proje kapsamında 180 bin adet balığımızı, Köyceğiz Gölü’yle buluşturduk. Bu önümüzdeki süreçte başkanımızın da ifade ettiği diğer balık türleri üzerinde çalışmalarımız devam edecektir. Ben ev sahipliği için Köyceğiz Belediye Başkanımıza, buradaki yoğun çabaları için ve Türkiye’ye örnek bir Kooperatifçilik sergilediği için DALKO Başkanımız Arif Bey’e, destekleri için Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz’a teşekkür ediyorum.”

180 Bin yavru sazan göl sularıyla buluştu…

Konuşmaların ardından 180 bin yavru sazan balığı göl sularına bırakıldı. Törene Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

DCIM/100MEDIA/DJI_0399.JPG

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.