arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KOCADON: SANATIN OLDUĞU YERDE KARANLIK OLMAZ…

KOCADON: SANATIN OLDUĞU YERDE KARANLIK OLMAZ…
29 Mart 2018 08:07
A+
A-

Başkan Kocadon, “Sanat ve sanatçının olduğu yerde hiçbir zaman karanlık olmaz, hep aydınlık olur.” 

Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi Kültür-Sanat Meclisi ile devlet ve şehir tiyatrosu sanatçılarının işbirliği ve desteğiyle kurulan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünya’sı” adlı ilk oyununu, 27 Mart 2018 Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahneledi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve eşi Cihan Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin, Bodrum Kent Konseyi üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile ünlü tiyatrocuların da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever izledi.

Kapalı gişe oynayan Oktay Arayıcı’nın yazdığı Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünya’sı, seyircilerden büyük alkış aldı. Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen’in sahneye koyduğu oyunda; Tarık Papuççuoğlu, Erdal Cindoruk, Mihriban Er, Gülbin Yeşil, Oğulcan Çelik, Ziba Türk, Yerkan Kahraman, Cansın Yunt, Sertaç Aydın ve Hüseyin Akşen rol aldı.

Hakkı, hukuku ve adaleti yaşatmak için çabalayan, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, gözü görevinden başka hiçbir şeyi görmeyen Baş Komiser Ramazan Bey’in öyküsü, komik hikayelerle ve yer yer müzikal tadında şarkılar ve danslarla anlatıldı. Saat 20.00’de başlayan iki perdelik oyun, seyircileri bolca güldürürken zaman zaman da hüzünlendirdi.

Tiyatro severlerden büyük ilgi gören oyunun sonunda Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen, öncelikle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere şehir tiyatrosunun kurulmasına destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ve hayattayken tiyatronun kurulmasına gönülden destek olan Bodrum Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Altındağ’ın yanı sıra yine elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Alev Gürcan  için de seyircilerden büyük bir alkış istedi. Akşen, “Bu tarihi yazanlar, tabi ki öncelikle oyuncu arkadaşlarımız ve tabi ki de belediye başkanımız. Türkiye’nin yaşadığı koşullarda bir belediye meclisi düşünün: Meclisin tamamı, oy birliğiyle Bodrum’da tiyatronun kurulmasına onay veriyor. Bu belediye başkanına ve meclis üyelerine, ‘acaba meclisten bu karar çıkar mı’ diye sorduğumuzda ise bize ‘Siz merak etmeyin! Biz gazino açmıyoruz,  biz sanat açıyoruz’ dediler. Gerçekten çok büyük bir yüreklilik ile önergeyi meclise sunduklarında, hiç komisyona bile yollamadan meclis üyeleri buna oy birliği ile karar aldı. Sonra provamıza geldiklerinde de şu sözleri söylediler: Bizim mecliste, oybirliğiyle olumlu olarak verdiğimiz en anlamlı karardı, bizim için bir gururdu, dediler” açıklamasını yaptı.

“Cevat Şakir’in hemşerileri, merhaba” diyerek söze başlayan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin de duygularını; “18 yıldır yaşadığım bu güzel topraklara; doğasıyla, deniziyle, bütün canlısıyla bir vefa borcum vardı. Tüketmeyi değil üretmeyi seven bir insan olarak eğer bugünlere birazcık katkım olduysa ne mutlu bana. Sevgiyle, barışla, dostlukla, güzellikle kalalım” şeklinde ifade etti.

Başkan Kocadon, “sanat ve sanatçının olduğu yerde hiçbir zaman karanlık olmaz, hep aydınlık olur.”

Bodrum Şehir Tiyatrosu’nun Bodrum için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da konuşmasında,  “Birlikte çok güzel bir oyun izledik fakat bu oyunda dikkatimi çeken bir şey vardı; zaman zaman sahne ışıkları sönüyordu zaman zaman da aydınlanıyordu. Ancak inanıyorum ki, sanat ve sanatçının olduğu yerde hiçbir zaman karanlık olmaz, hep aydınlık olur. Bizler hep beraber aydınlığız. Onun için sanat ve sanatçı arkadaşlarımızın ülkeler üzerinde birlik, beraberlik ve barış konusunda, onların aydınlık yüzlerine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, özellikle Dünya Tiyatrolar Günü’nde bu güzel eseri sahneye sunan değerli sanatçı kardeşlerime bir defa daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Biz perdenin ön yüzündeki insanlarız ama gerçek kahramanlar, perdenin arka yüzünde ve güzel ülkemizin geleceği için zulme, baskıya, sansüre her zaman dur diyen bu sanatçı kardeşlerimizdir. Bodrum yıllarca hem ülkemizin hem de uluslararası birçok sanatsal ve kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır yapmaya da devam ediyor. Özellikle Akdeniz çanağında, Bodrum gibi konumda olan her ülkenin şehri ile kasabası ile sanat ve kültür anlamında yarışacak konumdayız. Ve en fazla etkinliklerin olduğu bölgedir Bodrum ama hep içimizde eksik kalan bir şey vardı; çok sayıda sanatçının yaşadığı Bodrum’da özellikle gençlerimizi sanata tiyatroya teşvik edecek bir olgumuzun olmaması, bizde bir eksiklikti. Kent Konseyinin değerli başkanı ve üyelerinin bizlere tenkiti ile bugün gerçekten hepimizin mutlu olacağı Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğunu kurmaktan son derece mutluyuz. Başta Kent Konseyi Başkanıma, Mustafa Abime ve tabi ki Kent Konseyi Sanat ve Kültür Meclisi üyelerine bir defa daha teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Tüm emek verenleri tebrik eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise “Belediye Başkanımıza ve belediye meclisime şehir tiyatrosundan dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten Bodrum’a yakışır, güzel bir olay oldu. Ayrıca Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor, bu güzel geceyi gerçekleştiren sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi sanat ile ilgili sanatın önemi ile ilgili bir şey söylemeye gerek yok aslında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatmak isterim sizlere. Bize bu geceyi yaşatan değerli sanatçı arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Kocadon, Bodrum Şehir Tiyatrosu sanatçılarına sunduğu çiçeklerle teşekkür etti.

Büyük beğeni alan Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünya’sı’nı kaçıranlar/izleyemeyenler için oyun, 12 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde yeniden sahnelenecek. Oyunun biletleri Artçı Sanat (Avenue AVM), İmge Kitabevi (Oasis AVM), Cafe Bodrum’ola (Cevat Şakir Cad.) temin edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.