arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Kocadon: 58 sektöre can veren “Turizm Günü” kutlu olsun..

Kocadon: 58 sektöre can veren “Turizm Günü” kutlu olsun..
27 Eylül 2022 13:51
A+
A-

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından belirlenen 27 Eylül tarihi, 1980 yılından bu yana turizmin uluslararası toplum için önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Turizm Günü olarak kutlanmaktadır.  

Arena Bodrum Haber – Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon yayınladığı “Dünya Turizm Günü” mesajında; sektörün ülke ekonomisine katkısına dikkat çekerken Bodrum’un bir turizm kenti olmaktan çıkmaması ve sürdürülebilir uygulamalarla turizmin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Başkan Kocadon mesajının devamında şunları kaydetti:

“1970’li yıllarda ev pansiyonculuğu ile başlayarak özgün bir şekilde gelişen Bodrum turizmi bugün, dünyanın marka kentleri arasına girebilecek yüksek potansiyeli ile fark yaratmaktadır. Deniz-kum-güneş turizmi ile başladığımız bu yolculukta Bodrum’da zamanla alternatif turizmde gelişmiştir. Bodrum Leleg Yolu buna katkı veren projelerimizden olmakla birlikte hazırlamakta olduğumuz Agro-Turizm Rotası da 12 ay turizmin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Hep söylediğimiz gibi turizm beraberinde 58 sektörü de canlandıran çok dinamik bir sektördür. Zengin tarihimiz, kültürel varlıklarımız ve yerel değerlerimizle birlikte Bodrum turizminin geleceğini doğru planlamak hepimizin görevidir.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerimizin, turizm sektörü çalışanlarının ve bu sektöre katkı veren herkesin 27 Eylül Dünya Turizm Gününü kutlarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.