arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Kent Konseyine ve Gönüllülere Şükranlarımı Sunuyorum…

Kent Konseyine ve Gönüllülere Şükranlarımı Sunuyorum…
25 Haziran 2020 10:55
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yalıkavak Kısırlaştırma Kliniği’ni hizmete açtı.

Arena Bodrum Haber – Kısırlaştırma Kliniğinin açılışına Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Tayfun Yılmaz, Turgay Kaya, Önder Batmaz, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ile hayvan severler ve sokak hayvanları gönüllüleri katıldı.

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Çalışma Grubu ile Bodrum Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortak çalışması olan “Yalıkavak Kısırlaştırma Kliniği” Başkan Aras’ın Yalıkavak, Gündoğan ve Gümüşlük‘te yaşayan sokak hayvanlarına daha iyi hizmet verebilmek için Yalıkavak’ta bir klinik hazırlanması talimatı ile kuruldu.

Yalıkavak Hizmet Binası altında kurulan klinikte, özellikle Yalıkavak ve bölgesinde yaşayan sahipsiz kedilerin kısırlaştırma operasyonları yapılacak. Merkezde sokak canlarının ilk aşılamaları ile çipleme faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Çok sayıda hayvanseverin hazır bulunduğu açılışta konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, can dostların çok daha iyi koşullarda yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini belirterek “Bodrum’da çok büyük gönüllü grubumuz var. Onlarla birlikte sahipsiz canların kılına bile zarar gelmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Başkan Aras konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Salgın döneminde özellikle herkes evde iken sokakta kalan canlarımıza destek olan onları besleyen, suyunu veren, rahatsız olduğu zaman kliniğe getiren, bütün gönüllülerimize, Kent konseyimize herkese şükranlarımı sunuyorum. Bodrum’da böyle bir iş birliği lazımdı. Bunu daha da Geliştirmek niyetindeyiz. En önemlisi koordinasyonu ve işbirliğini sağlayabiliyor olmamız. Kent konseyimizin devreye girmesini, çok önemsiyoruz. Tabii sadece sokak hayvanları için değil Bodrum’u ilgilendiren diğer bütün sosyal, politik, ekonomik, çevre ne varsa her konuda omuz omuzayız. Kent Konseyimizin Mahallelerimizde daha fazla teşkilatlanmasını sağlayacağız.”

Yeni barınak projesi hayata geçiyor..

Barınaklar için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Aras, Bodrum’da Yeşil enerji ile çalışan, çevreye duyarlı, yağmur suyunu hasat eden sokak hayvanlarımızın çok rahat yaşayabileceği, barınabileceği temizlik ortamlarının çok rahat sağlanabileceği bir sistemi hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Yalıkavak’ın ardından Konacık mahallesinde de bir merkez oluşturulacağını belirten Aras, ilçede bu merkezlerin sayısını artıracaklarını açıkladı.

Başkan Aras Yalıkavak Kısırlaştırma Kliniğinin açılışından önce Sokak Hayvanları için gönüllü olarak çalışacak kişilere gönüllü kartlarını takdim etti. Ardından Kliniğin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra Kliniği gezen Başkan Aras, görevli veterinerden yapılacak işlemler ile ilgili bilgiler aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.