arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
ALTIN
2.425,95
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Kadınların Mücadelesine Başkan Aras’tan Tam Destek…

Kadınların Mücadelesine Başkan Aras’tan Tam Destek…
28 Kasım 2021 11:15
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nin düzenlediği “Şiddetsiz Bir Dünya Kadınların Mücadelesiyle Mümkün” konulu panele Yazar Ayşen Şahin, Gazeteci Yazar Sibel Hürtaş ve Avukat Tuba Torun bilgilendirmede bulunurken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasının bu mücadelenin en önemli basamağı olduğunu söyledi. 

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlediği “Şiddetsiz Bir Dünya Kadınların Mücadelesiyle Mümkün” konulu panel ile yine farkındalık yarattı. Yazar Ayşen Şahin, Gazeteci Yazar Sibel Hürtaş ve Avukat Tuba Torun’un katıldığı panel, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katılımıyla, Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Kadınların kurtuluşu ekonomik özgürlüklerinde..

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, panelde yaptığı konuşmada Bodrum’da örgütlü kadın mücadelesinin çok iyi olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu  ifade etti. Aras, Bodrum’da, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında her zaman çalışmalar yaptıklarını kaydederek şunları söyledi “Sizler gibi Türkiye’de dolaşarak bu konuları dile getiren insanların çok büyük bir önemi var. Çünkü kadınlar kimi zaman belki de uğradıkları şiddetin farkında bile olmuyorlar. Kendine olan güvenlerini sağlamaları için karşılarında bu işi başarmış ve alanında çok iyi konumlara gelmiş kadınları görmeleri onlara çok iyi gelecektir. Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmaları ve bunun için de iş hayatına ve sosyal hayata katılması gerekiyor.”

Kadınlar için sosyal politikalar..

Kadınların çalıştıkça güçleneceği ve kimseye ihtiyacı olmadan kendisini geçindirebileceğinin de farkında olacağını kaydeden Aras, kadınların işte o zaman ekonomik özgürlüğünü sağlamış olacağını belirterek “Kadınların ekonomik hayata katılımını sağlamak için sosyal demokrat politikalarımız kapsamında yapacağımız işler var. Mesela kreşler açıyoruz ama aslında buradaki asıl hedefimiz kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmasını sağlamak için zaman yaratmak. Bu çalışmaları yürütmeye devam ederken de sizin gibi çok değerli kişilerin tavsiyelerine de her zaman açığız” diye konuştu.

İstanbul sözleşmesinin önemine vurgu yapıldı..

Yazar Ayşen Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Avukat Tuba Torun ve Gazeteci-Yazar Sibel Hürtaş katılımcılara dikkat çekici bilgilendirmede bulundu. Kadına karşı şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesinin önemine vurgu yapan Avukat Tuba Torun; 6284 sayılı yasa,  kadına yönelik şiddet ve hukuki çözüm yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kadına yönelik psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet.. 

Gazeteci-Yazar Sibel Hürtaş, cezaevlerinde kadınlarla görüşerek yazdığı kitaptan örnekler vererek şiddet gören kadınların yaşadıklarını ve kendi değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşırken, Yazar Ayşen Şahin ise kadınların iş hayatında yaşadıkları olumsuzlukları, karşı karşıya kaldıkları çeşitli şiddetleri, kariyerlerini oluşturma sürecinde karşılaştıkları zorlukları ve zorbalıkları anlatarak, kadınlara yönelik uygulanan psikolojik, fiziksel, ekonomik ve cinsel şiddetten örnekler verdi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.