arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kaçak Paneller Mühürlendi…

Kaçak Paneller Mühürlendi…
19 Ekim 2020 08:57
A+
A-

“Yetkililer görmüyor, Gökçek’in dolmuşçusu Bodrum’u parsel parsel yağmalıyor” başlıklı habere konu olan otele ilişkin Bodrum Belediyesi tarafından işlem başlatıldı.

Arena Bodrum Haber – Firma sahibinin ‘Gerekli izinlerimiz var’ dediği o duvarlar bugün Bodrum Belediyesi tarafından kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Otelin “Ses yalıtımı için konulan paneller için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden izin alınarak yapılmıştır” açıklamasının aksine söz konusu paneller kaçak olduğu iddiasıyla mühürlendi. Otelin, duvarları yaparken Karayollarından izin aldığı fakat Bodrum Belediyesine herhangi bir başvurusunun ve izninin bulunmadığı öğrenildi.

Yapılan bu işlemin ardından ilgili şirkete para cezası kesilerek 30 gün içerisinde aykırılığı gidermesi isteneceği, bu işlem şirket tarafından gerçekleştirilmediği takdirde de yapının Bodrum Belediyesi ekiplerince yıkılacağı öğrenildi.

Öte yandan söz konusu otele ilişkin Kıyı Komisyonunun da bir rapor hazırladığı öğrenildi.  Raporda imara aykırılığın olduğu bilgisine yer verildiği öğrenildi. Söz konusu otele ilişkin diğer bir gelişme ise otelde iddialara ilişkin gerekli denetimlerin yapılacak olması oldu. Alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde iskele, Luna Park ve diğer iddiaların gerekli birimlerce denetimlere tabi tutulacak.

Otelin keyfi uygulamasına ilişkin Bodrum kamuoyunda tepkiler gecikmedi…

Ege Alternatif Gazetesi’ne konuşan  Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve çevre aktivisti Mir Bahattin Demir, yağma ve talana izin vermeyeceklerini söyledi. Demir, “Bodrum  kıyılarını  sahipsiz  olmadığı bütün  işgallerden kurtarılması  için ‘Kent Konseyi Kıyı Komisyonu’ olarak  her zaman takipçisi olacağız” dedi.

Kanber: Projenin takipçisi olacağız…

Tepki gösteren isimlerden birisi de  İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, oldu. Oteldeki usulsüzlüklere dikkat çeken Başkan Kanber, “Burada Bodrum’un dokusunun korunması önemli. Bodrum mimarisi ve dokusunun korunması kırmızı çizgimizdir. Firmalar kafalarına göre bir mimari geliştiremezler. Yılardır Bodrum ranta kurban edilmek isteniyor.  Bizler parti olarak İYİ bir Bodrum için mücadele ediyoruz. Kıyılarımızı ve doğamızı koruyacağız. Söz konusu projenin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Peynir Çiçeği Derneği Yönetim Kurulu  Başkanı Sema Höcek ise “Öncelikle  size teşekkür  ederiz. Hiç bir kurala uymayan herkesin gözü  önünde yapılan seddi kamuoyu adına gündeme  getirdiniz. Belediye de yapması gerekeni yapı mühürlenmiş. Şimdi de tamamen kaldırılmasını bekliyoruz.  Böylece  duvarların ardındaki betonlaşmayı, kıyıdaki işgalleri daha net görüp gereğini yaparlar. Belediye yetkililerinden zaman zaman bizim yetkimiz yok cümlesini duyuyoruz. Hatırlatalım Denetim ve onaylı projeye  aykırılığı tespit etmek görevleri, sonra da yasal gereğini yapmak. Bizler de dernek olarak takipçisi olacağız projenin” ifadelerini  kullandı.

Kaynak: Egealternatif.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.