arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İSRAİL’DEN DAHA FAZLA TURİST BEKLİYORUZ

İSRAİL’DEN DAHA FAZLA TURİST BEKLİYORUZ
7 Şubat 2017 12:16
A+
A-

 

Turizmde Türkiye’nin hedef ülkelerinden biri olan ve 2017’de 1 milyon turist hedefinin konduğu İsrail ile ilişkiler gelişiyor.

7 yıl aradan sonra ilk kez bir Türk bakan İsrail’e ziyarette bulundu. Tel Aviv’deki turizm fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “İki ülke arasındaki ilişkiler gelişecek. 260 bin olan İsrailli turist sayısının 600 bine çıkmasının önünde hiçbir engel yok” dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci tüm hızıyla devam ediyor. Geçen hafta Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Yuval Rotem’in 6 yıl aradan sonra iki ülke arasındaki siyasi istişare mekanizmasını başlatmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı 7 yıl aradan sonra İsrail’e giden ilk Türk bakan oldu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Bakan Avcı, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi süreci doğrultusunda İsrail’e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Tel Aviv’de İsrail Turizm Bakanı Levin ile görüştü. TLV Kongre Merkezi’ndeki görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Avcı görüşme sonrası Levin ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı. Avcı,açıklamasında şu noktalara değindi:

“Akdeniz’i çevreleyen diğer ülkeler gibi İsrail de turizm alanında başlıca ortaklarımızdan. Turizm alanındaki ilişkilerimizin gelişmesi, beşeri ilişkilerimize de önemli katkı sağlayacaktır. İsrail’den gelecek turistleri de konukseverliğimizle en iyi şekilde ağırlamayı bir görev biliyoruz. Geçen yıl ülkemizi 260 bin İsrailli ülkemizi ziyaret etti. Bu sayının 600 bine çıkması için hiçbir engel yok.

‘TURİZM KARMA KOMİSYONU’NU YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ’

Sektördeki iş adamlarının önünü açmak için ülkelerimiz arasındaki diyalog kanallarını daima açık tutacağız. Ziyaretime farklı sektörlerden arkadaşlarımız da eşlik ediyor. Her iki ülkenin sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Önümüzdeki dönemde turizm alanında iş birliği anlaşmasıyla Turizm Karma Komisyonu’nu yeniden canlandıracağız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı’nın İsrail ziyaretine, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TYD) Murat Ersoy da eşlik ediyor. Ziyaret sonrası İsrail’den Türkiye’ye gelen turist sayısında artış bekleniyor.

TÜRK VE İSRAİLLİ TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELECEK

Türkiye, bugün ve yarın Tel Aviv’de yapılacak Akdeniz Turizm Fuarı’na 7 yıl arada sonra ilk kez katılıyor.

Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre, Bakan Avcı, ziyaretin kesinleşmesinden sonra, “Muhataplarımla görüşeceğim. Ancak ziyaret sadece turizmle sınırlı olmayacak. Kültürden, turizmden, bilimden sorumlu bakanlarla, üniversite çevreleriyle görüşeceğim. Yarım kalan işleri ve düşük tempoda ilerleyen işlerimiz var. Onların hızlandırılması önemli. Fuar ile turizm ve kültürel ilişkilerin artırılması sağlanacak” açıklaması yapmıştı.

Avcı, 7-8 Şubat tarihlerinde sürecek ziyareti kapsamında Türk ve İsrailli turizmcilerle bir araya gelecek, “Türkiye-İsrail İlişkileri Fotoğraf Sergisi” açılışına katılacak.

Avcı, Tel Aviv’den sonra Ramallah’a geçecek ve burada Yaser Arafat Müzesi ile Arafat’ın kabrini ziyaret edecek. Filistin Kültür Bakanı İhab Besisu ile de bir araya gelecek olan Avcı, Kudüs’e geçerek, Mescid-i Aksa’yı ziyaret edecek ve ‘Eski Kudüs Fotoğraf Sergisi’nin açılışında da hazır bulunacak.

MAVİ MARMARA SONRASI İLİŞKİLER BOZULMUŞTU

2009’da Davos’ta o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’e “one minute” çıkışı ile gerilen Türkiye-İsrail ilişkileri, 31 Mayıs 2010’da, Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail’in müdahale ederek 10 Türk vatandaşını öldürmesi üzerine tamamen kopmuştu. 27 Haziran 2016’da varılan mutabakatla ilişkiler normale dönmeye başlamış, karşılıklı olarak da büyükelçi ataması yapılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.