arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

İŞİMİZ; TESPİT, ELEŞTİRİ, ÖNERİ VE ÇÖZÜM ÜRETMEK…

İŞİMİZ; TESPİT, ELEŞTİRİ, ÖNERİ VE ÇÖZÜM ÜRETMEK…
29 Ekim 2018 09:14
A+
A-

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD), seçimli olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Derneğin geçmiş dönem başkanlarından Engin Ali Kaplan, yeniden BESİAD’ın başkanı oldu. 

Ahmet Biçer, Arzum Yalçın ve Songül Kılıç’ın divan kuruluna seçilmesiyle devam eden toplantı BESİAD Başkanı Emre Köroğlu’nun faaliyet raporunu içeren konuşmasıyla devam etti. Köroğlu konuşmasında şunları söyledi:

EMRE KÖROĞLU: FARKINDALIK YARATAN PROJELERİN ALTINI ÇİZDİK…

“Bu onurlu görevi yapmış olduğumuz dönemde bizlere göstermiş olduğunuz ilgi, alaka için teşekkür ederek sözlerime devam etmek istiyorum. Dünya önemli bir süreçten geçmektedir. Değişim hızının arttığı, dijitalleşmenin her geçen gün öneminin kat ve kat yükseldiği olağanüstü dönemde yaşıyoruz. Değişimin etkileri hayatın her alanına dokunuyor ve her değişim başka değişimlere ihtiyaç gösteriyor. BESİAD olarak 2017-2018 yıllarında tüm çalışmalarımızla bu değişimin bilinci içeresinde davrandık. Dünyanın en kritik gündemi olan dijital dönüşümü etkinliklerimizin odağına aldık. Bu çalışmalarımızı yaparken tüm bu değişim sarmalından yerel de toplumsal etkileri iyi analiz ederek, gerekli görmüş olduğumuz farkındalık yaratan, ilgi odağı olan projelerin altını çizdik. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki BESİAD Yüce Önderimiz in bizlere emanet ettiği ve çizdiği yoldan asla bir sapma yapmayacaktır. Başta Bodrum’u daima ileri taşıyacak hedefler için azimle çalışmaya, üretmeye devam edecektir.” 

BESİAD Olağan Genel Kurulu, Emre Köroğlu’nun konuşmasının ardından faaliyet raporu ve denetleme raporunun okunup ibrası, tahmini bütçenin görüşülerek oylanması ile devam etti. Gündem maddesinde yer alan tüzük tadilatı ise yeterli fiili çoğunluk olmadığı için gerçekleştirilemedi.

Derneğin uluslararası faaliyetlerde bulunması, yurtdışında dernek ve kuruluşlara üye olarak katılması ve ayrılması ile federasyon ve konfederasyonlara katılması ve ayrılmasının kararlaştırılması ve bu hususta yönetim kuruluna yetki verilmesi oylanarak kabul edildi.
Genel kurula önerge olarak sunulan, yönetim kuruluna iktisadi işletme kurulması için yetki verilmesi maddesi ise uzun tartışmaların ardından kabul edildi.

Genel kurul BESİAD 10. Dönem Yeni Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi ile devam etti. Tek liste ile gidilen genel kurulda, Engin Ali Kaplan’ın listesi oybirliği ile seçildi.

ENGİN KAPLAN: İŞİMİZ; TESPİT, ELEŞTİRİ, ÖNERİ VE ÇÖZÜM ÜRETMEK…

BESİAD 10. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Engin Kaplan, yeni fikirler ve farklı bir yönetim modeli ile BESİAD’ı daha farklı ve iyi bir konuma taşımak istediklerini belirterek şunları söyledi:

“BESİAD 10. Dönem Yönetim Kurulu Görev tanımını yapacak olursak, bizlerin üzerine düşen görevleri şu şekilde sıralayabiliriz; Öncelikle Bodrum yerel ekonomisinin, ardından ülkemizin tamamının faydasına dönük, tespit, öneri, fikir ve proje geliştirmek. Bu projelerin ilgili kurumlarla iş birliği içinde hayata geçmesini sağlamak. Bölgemiz ve ülkemiz çapında, ekonomik düzlemde ortaya çıkan aleyhte durumlar ile ilgili gerekli tespitler, eleştiriler, öneriler ve çözümler ile sürece dahil olmak.” 

“BESİAD 10. Dönem Yönetimi olarak yapmayı planladığımız projeleri de şu şekilde sıralayabiliriz” diyerek sözlerine devam eden Kaplan, “Bodrum’un özellikle bölgesel, coğrafi ve turistik kaldıraç noktalarını da tespit ederek, belirli bir takvim ve mekanizmaya oturtulmuş, sürdürülebilirlik sorunu ortadan kaldırılmış, turizm sezonunun süresini uzatmaya odaklı bir butik fuar marka kenti olmasına yönelik alt yapı, fizibilite ve eylem çalışmaları yapılmalıdır” dedi.

Kaplan, turizmi uzatmanın yanı sıra çöp sorununda farkındalık oluşturma, tabela kirliliği gibi konularda da çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Toplantı sonunda yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında yaptıkları toplantı ile yeni yönetim kurulunda görev dağılımını gerçekleştirdi. Yapılan yeni seçimle birlikte BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Engin Kaplan, görevine resmen başlamış oldu.

CENK SEZGİN ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI…

BESİAD geçmiş dönem başkanlarından Cenk Sezgin ise genel kurul sonunda söz alarak eleştirilerini sıraladı. Sezgin, “Yapıcı eleştirmeye çalışacağım. Az önce 178 tane üyemizden bahsettik ama 60 tanesini bir araya getiremedik. Güven kalesi ve geleceğe güçlü bakan sloganlar yazıyoruz. Ama üyelerimizden 189 bin TL alacağımızı tahsil edemiyoruz. Çok üye mi iyi, yoksa az ama öz üye mi iyi? Az ve öz üye ile şu anda genel kurulumuzu toplamış olurduk. Yeni üyelerimize bakıyorum, çoğu 3 ay önce şirketini kurmuş, buraya kartvizit dağıtmaya gelmiş gibi bir görüntüye kapılıyorum. Çok fazla etkinliğe katılmıyorum. Eleştirilerimi çok doğru tespit etmiş olmayabilirim. Ama benim gördüğüm, gözlemlediğim kadarıyla o arkadaşlar bugün burada olsaydı, ben bu cümleleri kurma ihtiyacı hissetmezdim. Çünkü o arkadaşlar bizim ayağımızı bağlıyorlar. Çoğunluğu oluşturamadığımız için karar alamıyoruz” dedi.

Sezgin’in bu sözlerinin ardından söz alan Emre Köroğlu ise eleştirilerle ilgili olarak, “Biz tüzük değişikliği yapmaya çalışıyoruz. Üyeler ve üyelerin katılımı ile ilgili bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz. Yeterli çoğunluk olmadığı için yapamıyoruz. Böyle bir sarmalın içine giriyoruz. Bu önümüzdeki döneme de sarkacak. Bu eskiden beri böyle geldi. Borçları olan herkesi teker teker arayıp telefonla görüştüm. Burası gönüllülük esasına dayanan bir dernek, şu noktada yapabileceğimiz bir şey gözükmüyor” diye konuştu.

BESİAD 10. Dönem Yönetim Kurulu Asil ve yedek üyeleri ise şu şekilde;

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER 

ENGİN ALİ KAPLAN – BAŞKAN
NESLİHAN NAZLIOĞLU – BAŞKAN YARDIMCISI
KEMAL ÖZYURT – GENEL SEKRETER
ENVER KILIÇ – SAYMAN
ELVAN BİLGİN – ÜYE
ŞEHVAL ÖZTÜRK – ÜYE
ETHEM SAĞAT – ÜYE
AYBERK APAYDIN – ÜYE
YILMAZ ALGÜL – ÜYE
ZEKİ AYDINLIOĞLU – ÜYE
BÜLENT ÇUKUR – ÜYE
MURAT OGAN – ÜYE

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER 

AHMET BİÇER
YAŞAR KAYA
SİNAN ÖZER

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER 

NESLİHAN TURHAN
KAZIM ASLAN
HÜSEYİN BOYACI

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ 

FERİDUN SEZGİN
MİTHAT KARABIYIKOĞLU
MUSTAFA ÖZÇETİN
KAMİL ABUZER KÜSÜLÜ
AHMET ERTEM
SERKAN DEVECİ
NAZLI AYDOĞAN
BURAK GÖĞERÇİN
MURAT ÖZKAYA
ALPTEKİN POLAT
AHMET GÜMÜŞ
GÜNDÜZ NALBANTOĞLU

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER 

KERİM ÇANGIR
ABDULLAH SERVET
SEVİNÇ GÖKBEL

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER 

MEHMET YARANOĞLU
MEHMET DAĞOĞLU
İSMAİL ERDOĞAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.