arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5183
EURO
34,7309
ALTIN
2.485,00
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İlhan Koman İle 100.Yıl Heykel Sergisi Sanatseverleri Bekliyor…

İlhan Koman İle 100.Yıl Heykel Sergisi Sanatseverleri Bekliyor…
16 Ekim 2021 10:40
A+
A-

Bodrum Belediyesi ve İlhan Koman Vakfı’ndan sanatseverlere müjde: ‘İlhan Koman ile 100 Yıl Heykel Sergisi’ açıldı.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlhan Koman Vakfı; Bodrum Belediyesi Mausolos ile 1. Artemisia sergi salonlarında ve İlhan Koman Hulda Teknesi’nde ‘İlhan Koman ile 100 Yıl Heykel Sergisi’ni açtı. Sergi açılışına; Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, Muğla Sıtkçı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Sağlık ile öğrencileri, İlhan Koman Vakfı yetkilileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, “Dünya çapında tanınmış sanatçımız İlhan Koman’a ait serginin açılışı için buradayız. Bodrum Belediyesi kültür ve sanat alanında birçok çalışma yürütüyor. Bugün üç ayrı yerde açılan bu sergi, Cumhuriyet Bayramı haftasında İlhan Koman’a ait 117 yaşındaki Hulda teknesinin İstanbul’a yolculuğuyla son bulacak. Bu serginin çalışmalarında emek veren başta Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a, İlhan Koman Vakfı Başkanı Ahmet Koman’a, belediyemiz müdürlüklerine ve katılımları için siz sanatseverlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlhan Koman, Türk heykel sanatının en önemli sanatçısıdır. Yaptığı eserlerle Modern Heykel sanatını başlatmışır. Soyut formlardaki kompozisyonları döneminin heykel sanatının öncü örnekleridir. Kinetik heykelleri sanatçının matematik bilgileriyle pekişen  yeteneğinin göstergesidir. Hayatının uzun yıllarını heykelleri nedeniyle Profesör Payesi verilen Helsinki’de geçiren Koman’ın uluslararası başarası, bu kentte kendisi için açık hava heykel parkıyla taçlanmıştır.

25 Ekim’e kadar devam edecek olan sergi, 12.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

BODRUM’DAN SONRA İSTANBUL’DA SERGİLENECEK

Bodrum Belediyesi ev sahipliğindeki İlhan Koman ile 100 yıl sergisi’nin bitiminde,bir sergi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek. İlhan Koman’a ait tüm eserlerin yer alacağı sergi için hazırlıkların şimdiden başladığı bildirildi. Öte yandan, Koman’ın Hulda isimli teknesi Bodrum’daki sergiden sonra İstanbul’a getirilerek Haliç Tersanesi’nde koruma altına alınacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.