arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryası Açılıyor

Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryası Açılıyor
1 Kasım 2022 09:24
A+
A-

İhale süreci tamamlanan Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryası projesinin çalışmaları başladı.

Arena Bodrum Haber – Bodrum kent hafızasını kayda geçirecek Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryasının inşa çalışmaları başladı.
15 Ekim 2022 tarihinde ihale süreci tamamlanan Türkkuyusu Caddesi’ndeki Bodrum Belediyesi’ne ait Sakız tipi bina, kent bilincini ve kent belleğini canlı tutmak ve araştırmacılar için kaynak yaratmak amacına uygun olarak projelendirildi.
Çalışmaları iki buçuk yıl önce başlayan projeye bağlı olarak bugüne kadar Türkiye genelindeki üniversitelerden binin üzerinde tez çalışmasının taranması gerçekleştirildi ve Bodrum ile ilgili yaklaşık 400 tezin tespiti yapıldı. Tespiti yapılan tezler dijital ortama aktarılacak ve seçilen tezlerin baskısı gerçekleştirilerek okuyucularla buluşması sağlanacak.
Bodrum özgün mimarisinin tipik bir örneği olan Sakız tipolojisine sahip evin restorasyonu ile oluşacak olan belgelik, tarihi yapısı bozulmadan düzenlenecek. El yazmalarının ve Bodrum’a özgün kitapların yer alacağı merkezin bahçesi ise kafeterya olarak düzenlenerek kent merkezinde vatandaşlara rahat ve huzurlu bir ortam sunacak. Kitap okuma ve dinlenme olanaklarının birlikte sunulacağı merkez, bilimsel ve edebi toplantılara da ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Basın Merkezi Kurulacak..

Bahçesinde Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın diktiği anıt ağacı bulunduran belgelikte, basın mensuplarının kullanımına açık olacak, basın meslek kuruluşları ile birlikte organize edilecek bir Uluslararası Basın Çalışma Ofisi de yer alacak.
Bodrum Çalışma Grubu, üniversitelerden öğretim üyeleri ve Bodrum Belediyesi koordinasyonunda hazırlığı sürdürülen belgelik hakkında açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi:
“Planladığımız merkez ile kent belleğinin toplanması için uygun bir ortam yaratmış olacağız. Tasarladığımız merkez, Bodrum’la ilgili yapılacak akademik çalışmalara önemli bir kaynak desteği sunacak. Belgelik ile ilgili çalışmaları, gönüllü olarak Bodrum Çalışma Grubu’nu oluşturan Prof. Suha Özkan, Ahmet Berk, Teoman Başarır ve Şefik Onat hocalarla yaklaşık iki buçuk yıldır planlıyoruz ve cumhuriyetimizin yüzüncü yılı 2023 baharında açmayı planlıyoruz.
Her belediyenin kendi bünyesinde bir kent belgeliği kurması ve bölgesinin hafızasını kayda geçirmesi gerektiğine inanıyorum. Kentin geçmiş dönemlerine şahitlik etmiş yaşlılarıyla yapılacak sözlü tarih çalışmalarının oluşturacağı bir hafıza arşivi düşünmenizi isterim; kent için büyük bir kazanım olacaktır. Tüm bu çalışmalar, hem toplum bilimciler için önemli bir başvuru kaynağı olacak hem de bölgesel politikalar belirlenirken bir yol haritası ortaya koyacaktır.
Belgelik bu tür sözlü tarih çalışmalarının arşivlenebileceği yer olabileceği gibi aynı zamanda kentin tarihine mal olmuş tüm yazılı ve görsel malzemenin de bir araya getirileceği merkez olacaktır. Bu malzemeler, detayları gün yüzüne çıkaracak ve hizmetlerin daha insani bir çehre kazanmasına katkıda bulunacaktır.
Bodrum merkezinde yer alacak olan Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryası aynı zamanda tipik Bodrum mimarisi ve kent dokusunun korunmasının da güzel bir örneğini oluşturacaktır.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.