arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

GÜRÜN, BODRUM’A YAPACAKLARI YATIRIMLARI ANLATTI…

GÜRÜN, BODRUM’A YAPACAKLARI YATIRIMLARI ANLATTI…
10 Şubat 2017 15:38
A+
A-

BAŞKAN OSMAN GÜRÜN BODRUM’A YAPACAKLARI YATIRIMLARI AÇIKLADI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum’da basınla bir araya gelerek 2014-2015-2016 yıllarına ait üç yıllık hizmet dönemini değerlendirdi ve 2017 yılı projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Gürün, Bodrum özelinde yatırım ve projeleri değerlendirdiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlarken gündeme dair çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Bodrum Bitez’deki Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Yavuz Kayı, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve partililer katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, üç hizmet yılında Muğla il genelinde ve Bodrum’da gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili bilgileri paylaştığı basın toplantısına özellikle ilçe belediye başkanlarından gelen “Büyükşehir” konusundaki eleştirileri yanıtlayarak başladı. Muğla’nın “31 Mart vakası” ile büyükşehir statüsüne kavuştuğunu ve ilk 1.5 sene içinde araç, gereç, personel ve hizmet binası organizasyonunu tamamlamaya çalıştığını söyleyen Başkan Gürün, bu süreçte altı hizmet bölgesine ayırdıkları Muğla’nın bugün belediye hizmetlerinin ulaşılabilirliği ve müdahale konusunda herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti. Muğla’nın “Büyükşehir olması ya da olmaması” konusundaki tartışmaların yanlış olduğunu kaydeden Gürün, “MUğla, İller Bankasından 339 milyon 560 bin lira ödenek alırken, büyükşehir olmasıyla birlikte vergi gelirlerinden de 618 milyon liralık bir ek gelire kavuşmuştur. Büyükşehir, Muğla’nın geneline güç getirmiştir. Büyükşehir olmayalım demek, yanlıştır. Bu, başka şeyler sebebiyle söyleniyor. Allah selamet versin” diye konuştu.

BODRUM’A ÜÇ YILDA 66 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI

Belediye Başkanı Osman Gürün, konuşmasıa 2014-2015 ve 2016 yıllarında hem Muğla il genelinde hem de Bodrum özelinde yapılan faaliyetler ve bu yatırımların bütçeleriyle ilgili hazırlanan bir sunumla devam etti. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm il genelinde 395 milyon 792 bin liralık yatırım yaptığını, MUSKİ’nin gerçekleştirdiği faaliyetler için yine il genelinde 170 milyon 49 bin lira harcandığını ve belirten Gürün, Bodrum’a ise üç yıl içinde toplam 66 milyon 317 bin liralık yatırım kazandırdıklarını anlattı.

Bodrum’un çok fazla sorunu olduğunu ve özellikle altyapı ve arıtma konusunda daha fazla yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Gürün, 2017 yılında tüm Muğla genelinde 470 milyon liralık yatırım programı hazırladıklarını ve bunun 100 milyon liralık bölümünü Bodrum’a harcayacaklarını belirtti. Yıl sonuna kadar planlanan projelerin yüzde 65’inin kesin olarak hayata geçirileceğini kaydeden Gürün, “Ekonomik durum nedeniyle belediyelerimiz de tüm kurumlar gibi etkilenebilir. İller Bankası ve vregi paylarından öngördüğümüz payı alamayabiliriz. Dolayısıyla ihtiyatlı yaklaşıyoruz. Nisan sonuna kadar yüzde 65’lik bölümünü hayata geçireceğiz. Geri kalanını bekleteceğiz” dedi.

Gürün, daha sonra Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanlıklarının hem il genelinde hem de Bodrum’da gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili rakamları paylaştı. Buna göre Fen İşleri Dairesi’nin il genelinde üç yıl içinde toplam 2 bin 600 kilometre yol çalışması yaptığı, bunun 174 kilometresinin Bodrum’da gerçekleştirildiği öğrenildi.

MUSKİ’nin Muğla’nın susuz 28 mahallesini suya kavuşturduğu, il genelinde 446 bin metre, Bodrum’da ise 12 bin 193 metre içme suyu hattını yenilediği belirtildi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi-MUSKİ’nin Dünya Bankasından sağladığı kredinin 125 milyon lirasını Bodrum için kullanacağı bildirildi.

BU YAZ DSİ HATTI BAKALIM KAÇ KEZ PATLAYACAK?

Bodrum’da en büyük sorunun DSİ tarafından yapılan isale hattındaki patlamalar olduğunu söyleyen Gürün, mevcut hattın doğru bir proje olarak hayata geçirildiğini ancak planlandığı gibi sonuçlanmadığını anlattı. Gürün, “Hattın uygun malzeme kullanılmaması ve uygun standartlara sahip olmaması nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Yataklama alanında büyük aksaklıklar olduğunu, boruların yanlış malzemeden yapıldığını ve imalat hatası olduğunu fark ettik. Bunlar hafif bir basınçla ortadan yarılıyor. DSİ’den bu boruları yenilemek için yetki istedik vermediler. Önümüzdeki yaz kaç patlak olacağı konusunda tahminlerde bulunacağız artık. Büyükşehir olarak bu arızalara müdahale etmek durumunda değiliz ama bölge susuz kalmasın diye müdahale ediyoruz. Çözüm, tüm isale hattının değiştirilmesinden geçiyor” dedi.

Bodrum’un su sıkıntısı yaşadığını söyleyen Gürün, “Bu isale hattı ile birlikte suyumuz 50 yıl yetecek denildi. Ancak şu an 50 yıl yetecek suyumuz yok. O isale hattını dolduracak yeni su kaynakları bulmak zorundayız. Bazı barajlardan buraya su aktarılması için görüşmelerimizi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gürün, daha sonra engelsiz plaj, evde bakım hizmetleri, haşere ile mücadele gibi konularda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

VAHŞİ DEPOLAMA ALANLARININ REHABİLİTASYONU İÇİN TAHSİS ALAMIYORUZ

Bodrum’un en büyük sorunlarından birinin de katı atık problemi olduğunu hatırlatan Başkan Gürün, bu konuda yaşanan süreci de şu ifadelerle özetledi:

“Mumcular’daki katı atık depolama tesisi ile ilgili bakanlıklardan her türlü izni, onayı aldık. Heyecanla Bodrum’un çöp sorununu halletmek için ihaleye çıktık. Bu aşamada acaba neden engellendik? Biz kimseyi aldatmıyoruz. Tesisin çevre açısından hiçbir şekilde zararı olmayacaktı. Çağdaş bir katı atık depolama alanı olacaktı. Oysa şu anda mahkemede.”

Başkan Gürün, Bodrum’da toplam beş alanda vahşi depolama yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların rehabilitasyonu için hazırlıklar başlattıklarını belirterek, tahsis verilmediği için 1.5 senedir bu çalışmayı hayata geçiremediklerini de söyledi. Gürün, “Bodrum’un her sorunu bizim için çok önemli. .Olamıyorsa, bizi aşan bir şeyler var demektir. Bodrum’da nedense  çok fazla sorun çıkıyor. Bütün Muğla’da atık ve çevre ile ilgili yatırımları yaptık. Bir tek Bodrum kaldı” diye konuştu.

ŞOFÖR ESNAFINI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ DEDİK, ETMEDİK

Büyükşehir’in ulaşım hizmetlerine de değinen Gürün, bu kapsamda 11 ilçede 114 hatta 245, Bodrum’da ise 22 hatta 53 otobüsle toplu taşıma hizmeti verdiklerini belirtti. Muğla’daki kooperatif araçlarının yüzde 84’ünün dönüşüme girdiğini kaydeden Gürün, “Bu işin içine girenler, daha sonra gelip benden özür dilediler. Biz niye daha önce dönüşüme evet demedik dediler. Biz, esnafımızı mağdur etmeyeceğimizi söylemiştik. Ne dediysek onu yaptık. Zorlama yok. Şartlar belli. İl genelinde 1043, Bodrum’da ise 121 aracın dönüşümü sağlanmış durumda” dedi.

Türkiye’de ilk kez Muğla’da iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ulaşım master planı hazırlandığını anlatan Başkan Gürün, “En acilden başlayarak bazı bölgelere öncelik vereceğiz. Yaz ve kış trafiğine göre tüm ilçelerde düzenleme yapıyoruz. Sinyalizasyonları, karayollarından devraldık. Artık karayolları üzerindeki tüm sinyalizasyonların bakımı bizde. Bunu anında müdahale edebilmek için yaptık” şeklinde konuştu.

Muğla’nın ihtiyaç duyduğu altyapı yatırımlarının toplam bedelinin 3.5 milyar lira olduğunu söyleyen Başkan Gürün, Bodrum’da 2017 yılı için planlanan yatırımlar arasında Torba’daki otogar projesi ve Ortakent’te 200 araçlık bir otopark projesi olduğunu kaydetti. Gürün, Torba’daki otogar projesinin de mahkeme kapısında beklediğini sözlerine ekledi.

Bodrum’da önem verdikleri bir diğer projenin de Tünel projesi olduğunu söyleyen Gürün, “Paralel yol yaparak, şehir içindeki trafiği azaltmamız gerekiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Alper Kolukısa da Bodrum’daki tüm kavşakları akıllı ışık sistemiyle yenileyeceklerini ve karayolları ile izin konusunda mutabakata vardıktan sonra çalışmaya başlayacaklarını anlattı. Kolukısa, Yalıkavak, Torba, Bitez Konacık ve Gümbet’te 5 adet kavşak projesini de hazırladıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.