arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
ALTIN
2.491,69
BIST
9.517,85
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

GÜROL İNAN: BU SİYASET DEĞİL, TÜKENMİŞLİKTİR…

GÜROL İNAN: BU SİYASET DEĞİL, TÜKENMİŞLİKTİR…
16 Şubat 2019 21:41
A+
A-

Bodrum’un tanınmış iş insanlarından ve halen Halikarnas Radyo’nun sahibi olan Gürol İnan, Bodrum Belediye Meclisi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nden koyduğu aday adaylığını geri çekti. 

Gürol İnan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

KAMUOYUNA AÇIKLAMA
21 Ocak 2019 tarih ve 2019/003 kayıt numaralı dilekçemde yaptığım ikaz tarihe not düşecek şekilde kayıt altındadır. Yakından takip ettiğim süreç her kesimden gelen tüm uyarılara rağmen antidemokratik işletilmiştir. Başkan adayı belirleme süreci kaos içinde; parti emekçileri üzülerek, bu kentte yaşayan partililere “Belediye Başkanınız kim olsun?” diye sorulmadan geçilmiştir. Meclis adayları belirlenme süreci de yeterince süre kalmadığı gerekçesiyle, üye bazında seçim için sandık konulmadan, kriterleri belli olmadan, şeffaf olmadan, nasıl bir sistem ve model uygulandığı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadan, liyakat dikkate alınmadan birilerinin iki dudağının arasında, dedikodu ve kaos içinde ilerlemektedir. Bu demokratik değildir! Bunları yapanlar bundan böyle ağızlarına; hak, hukuk, adalet, demokrasi gibi kavramları ve “tek adam rejimi” söylemlerini almamalıdır!

Sürece “demokrasi şöleni yaşayacağız” vaadiyle; içinde özgeçmişimiz yer alan bir başvuru formu ve maddi manevi sorumluklar yerine getirilerek başlanmıştı. Madem bu şekilde hareket edecektiniz, neden başvuru topladınız?
Bu nasıl bir süreç yönetme şeklidir?
Bu verilen EMEKLERİN boşa çıkarılması değil midir?
Kenti daha iyi yönetebilme iddiasıyla yola çıkan kişilere ve onları teşvik eden, destekleyen kişilerin UMUTLARININ heba olması değil midir?
SEÇİLME HAKKININ kullandırılmaması değil midir?
Bu uygulamayı nasıl tarif etmeli?
Bunun vebalinin altından nasıl kalkacaksınız?

Bazı kişiler “siyaset işte böyle zaten” gibi söylemler üretirler. Siyaset bu DEĞİLDİR! Bu tükenmişliktir! Bu düzenden beslenmek ve sürece suskun kalmak onurlu bir iş değildir. Siyaset, toplumdan aldığı yetkiyle, toplumun bütün üyelerine hizmet etme aracıdır. Kim kimden yetki almıştır? Talimatla hareket etmek doğru mudur? Siyaset çelme takma oyunu değildir! İlkeli yapıldığında şerefli bir iştir…

Ve insana yakışan; meselelere kafa yorup, doğruyla yanlışı ayıklayıp, konuları neden sonuç ilişkisi içinde muhakeme edip, fikir üretmek ve ürettiği fikirleri mezara götürmeyip, yazarak ve söylem geliştirerek toplumun gelişmesine katkı koymaktır.

Demokrasiyi işletmezseniz, liyakata dayalı adil bir model uygulamazsanız; ilkeleri ve idealleri ile yola çıkan, iyi niyetli kişileri küstürürseniz, daha sonraki süreçlerde aday profilinden şikayet edemezsiniz! Oysa tam tersi olsa; bu kentte, bu ülkede yaşayan çok sayıda nitelikli insan bu görevlere talip olmakta geri durmaz, meydan da çapsız siyasetçilere kalmaz, siyasete de yaşamın her alanına da kalite gelir. İşte bu yüzden; temiz siyasetten yana tavır almadan ülkemin kurtulamayacağına inananlardanım…

Bu nedenlerle, şahsıma teveccüh gösteren herkesi ve tüm kamuoyunu bilgiledirme sorumluluğumu yerine getirerek, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylığımı geri çekiyorum.

Bundan sonraki süreçte, aklın ve bilimin ışığında, hakkaniyetten ayrılmadan, evrensel ilke ve prensiplerle, partim ve ülkem için demokrasi mücadelemi ve siyaset üretmeyi sürdüreceğim.

Demokrasi mücadelesi verenlere başarılar dilerim. Saygı ve sevgilerimle…

Gürol İNAN
Elektronik ve Haberleşme Y.Müh.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.