arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5825
EURO
34,8367
ALTIN
2.417,68
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C

GÜNDEM DIŞI 3 ÖNERGE TEK SEFERDE REDDEDİLDİ…

GÜNDEM DIŞI 3 ÖNERGE TEK SEFERDE REDDEDİLDİ…
5 Aralık 2018 21:33
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nin 2018 yılının son meclisi toplantısı olan Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı olaylı geçti. Verdikleri gündem önergeleri kabul edilmeyen Bağımsız Meclis Üyeleri, Başkan Kocadon ve CHP’li meclis üyelerini protesto ederek toplantıyı terk etti. 

Konacık Mahallesi’nde bulunan Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantının başında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi dolayısıyla kadın meclis üyelerine orkide hediye etti.

AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve partilerin yönetim kurulu üyelerinin takip ettiği toplantı, Bağımsız Meclis Üyelerinin mecliste görüşülmek üzere verdiği 3 önergenin okunmasıyla başladı. Bağımsız meclis üyelerinin görüşülmek üzere gündeme alınmasını istedikleri önergeler ise şu şekildeydi:

1- Geçen hafta yaşanan sel felaketinin nedenleri ve çözümlerinin araştırılması, tespiti için meclis üyelerinde oluşan 3 kişilik komisyonun kurulması, komisyonda uzman kişilerden yararlanılmasının görüşülmesi.

2- Bodrum’un silüetini bozan yapılar ve özellikle son yıllarda artan devasa totem, tabela, beyaz olmayan bina, cephe giydirmeleri, benzeri şeyler görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu nedenle Bodrum Belediyesi mücavir alanları içerisinde Bodrum’un mimari yapısına ve beyaz rengine, tarihi, kültürel ve doğal değerlerine uygun bir mimarinin uygulanması, estetik çözümlere ulaşılması amacıyla uzman kişilerden de yararlanmak kaydıyla meclis üyelerinden oluşan beş kişilik “Mimari ve Estetik İhtisas Komisyonu” kurulmasının mecliste görüşülmesi.

3- Bodrum Cem Vakfı’na ait Cem Evi’nde çalışacak din görevlisi “Dede” maaşının Bodrum Belediyesi tarafından karşılanmasının görüşülmesi.

GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER TEK SEFERDE REDDEDİLDİ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 3 önergeyi torba yasa mantığıyla tek seferde oylattı. Önergeler, Bağımsız Meclis Üyelerinin Evet oylarına karşın, CHP’li üyelerin tamamının Hayır oylarıyla kabul edilmedi.

OYLARI ALEVİLERDEN ALIYORSUNUZ!..

Bunun üzerine Bağımsız Meclis Üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile salonda bulunan bazı vatandaşlar tepki göstererek toplantıyı terk etti. Toplantıyı terk eden vatandaşlardan birinin ise CHP’lilere “Oyları Alevilerden alıyorsunuz, yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Bağımsız meclis üyelerinden Şakir Açıkgöz ve Abdulmecit Durmaz salonda kaldı.

Gündemindeki 5 maddeyi görüşmek üzere toplantıya devam eden meclis, ilk gündem maddesi olan Trafo Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

KUMSALA YAPILAN YAPININ DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ!.. 

İkinci gündem maddesinde ise Gündoğan Mahallesi Küçükbük sahiline yapılan ve geçtiğimiz aylarda yerel ve ulusal basında uzun tartışmalara neden olan inşaat gündeme geldi. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiği öğrenilen inşaatla ilgili, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama Revizyon İlave İmar Planı teklifinin görüşüldüğü madde yine CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Bu maddenin görüşülmesi sırasında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Av. Şakir Açıkgöz, reddedilen 3 önerge ile ilgili konuşarak, “Sel felaketi ile ilgili önergelerin reddedilmesini anlamak mümkün değil. Buna ret oyu veren herkesi kendi adıma kınıyorum. 5 yıldan beri hiçbir önergemiz kabul edilmedi” dedi.

Araya giren Başkan Kocadon, “Şakir bey, plan hakkında konuşun. Biz de biliyoruz sel felaketini. Seçimlere az bir zaman kaldı. Siyasi şov yapmaya gerek yok” diyerek müdahale etti.

Tekrar söz alan Açıkgöz, “Bu planın kapsadığı yerlerden bir tanesi Küçükbük’te plajın tam ortasına yapılan beton yapılaşma. Burası sahil, buna izin vermemeliyiz. Bizim çocuklarımızın 10 yıl sonra denize girecek plajı kalmayacak. İdare Mahkemesi buranın yasaya, kıyı kenar kanuna aykırı olduğunu, devamında geriye dönülmesi zor zararlar oluşacağı gerekçesiyle yürütmeyi durdurmuştur. Bundan planı çizen Semra hanımın bilgisi yoktur. Buranın sahibi de mağdur edilmesin, gerekirse kamulaştırılsın. Bu sahil giderse bir daha geri gelmez. Bodrum’u seviyorsanız ret oyu verin” ifadelerini kullandı.

Açıkgöz’ün bu sözleri üzerine çok gergin olduğunu gözlenen Başkan Kocadon, “Sana mı soracağız Şakir bey, Bodrum’u sevip sevmediğimizi ya. Sen hukukçusun. Bu yer şahsa ait. Senin olsaydı dava açar mıydın, açmaz mıydın?” diyerek tepki gösterdi.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Taner Uslu da yapılan plan çalışmasında bahse konu inşaatla ilgili bir değişikliğin olmadığını savundu.

Konuşmaların ardından Şakir Açıkgöz tekrar söz hakkı istedi. Başkan Kocadon’un söz hakkı vermemesi üzerine Açıkgöz de toplantıyı terk etti.

CAFER DOĞAN’DAN SERT SÖZLER…

Ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi ve Eski Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Cafer Doğan, Bodrum Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Danışmanı Hüseyin Çakaloğlu hakkında oldukça sert ifadeler kullanarak şöyle dedi:

“Bir sözünüz vardı, Cem Evinin Dedesiyle alakalı. Bunu Hüseyin Çakaloğlu, evirip çevirip bu hale getirdi ve bu insanlara malzeme verdi. Bu doğru değil. 3’ünü aynı anda oylatınca, kaldırılacak kol var kaldırılmayacak kol var. Düştüğüm durumu sizin de görmeniz lazım. Bunu da Hüseyin Ağabeye iade ediyorum. O beceriksizliğine, o çapsızlığına iade ediyorum.” 

Cafer Doğan’ın bu konuşmasının ardından tekrar söz alan Başkan Kocadon, Bağımsız Meclis Üyelerinin önergelerini şov yapmak olarak nitelendirerek şunları söyledi;

“Biz bu Cem Evinin temelinin neden atıldığını biliyoruz. Daha sonra hayırsever vatandaşlarımızla Bodrum Belediyesi beraber yaptı. Dede ile ilgili birkaç görüşmelerimiz oldu, hallederiz dedik. Bu seçim atmosferinde Bodrum kamuoyuna sunmak yakışık olan şeyler değil. Seli hepimiz yaşadık, estetik konusunu hep beraber çalışıyoruz, Bodrum’un kentsel kimliğini korumak için gayret gösteriyoruz. Böyle bir önerge vereceksen 15 gün önce ver bize, gündemimize alalım. Şova gerek yok. Bu yapılaşmaların hiç birisi bizim dönemimizde olmadı. Afetlerden medet ummak bize yakışmaz.” 

Meclis gündeminde bulunan İmarla ilgili kalan 3 madde de, CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.