arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5184
EURO
34,7312
ALTIN
2.486,00
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Gümüşlük’te Caz Rüzgârları Esecek…

Gümüşlük’te Caz Rüzgârları Esecek…
26 Ağustos 2022 11:36
A+
A-

19.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 29, 30 ve 31 Ağustos akşamları üç ayrı etkinlikle devam edecek. 29 Ağustos Pazartesi akşamı İsrailli caz piyanisti Uriel Herman, 30 Ağustos Salı akşamı Fransız üçlü Nout ve 31 Ağustos Çarşamba akşamı Türk caz davulcusu Mehmet Ali Şimayli, Suda konserleri kapsamında saat 20.30’da Gümüşlük sahilindeki Festival sahnesinde olacak.

Arena Bodrum Haber-Caz piyanisti ve bestecisi Uriel Herman, son 5 yıldır – dörtlüsü ile ve solo olarak – dünya çapında performans sergiliyerek dikkat çekti. Herman, ustalık gerektiren, karmaşık orta doğu ritimleri ve melodilerini, klasik piyanoyla sentezleyerek olağanüstü bir sounda ulaşıyor. İki konser vermek amacıyla ArtIsrail’in destekleriyle ilk defa Türkiye’ye gelen genç nesil İsrailli Piyanist Uriel Herman’a, Gümüşlük sahilindeki konserde Trompetçi Itamar Borochov eşlik edecek.

NOUT

Uriel Herman’ın, quartet olarak çıkardığı ilk albümü “Awake” büyük başarı elde etti. Grubuyla dünyanın dört bir yanına seyahat eden Herman, büyük festivallerde ve mekânlarda sahne aldı. Bunların arasında The Forbidden City Konser Salonu (Pekin, Çin), Festival Jazz Sous Les Pommiers (Coutances, FR), Centro Cultural Kirchner (Arjantin), Stanford Üniversitesi (CA, ABD), Jarasum Caz Festivali (Güney Kore), Taichung Caz Festivali (Tayvan), Festival Eclats d’Email Jazz (Limoges, FR), Duc de Lombards (Paris, FR), Kızıldeniz Caz Festivali (Eilat, İsrail) gibilerini saymak mümkün.

Fransa’nın asi kızları Gümüşlük’e geliyor

Nirvana ve Sun Ra arasındaki eksik halka, Delphine Joussein, Rafaëlle Rinaudo ve Blanche Lafuente… Fransız Telerama.fr web sitesi, Nout Jazz Trio’dan bahsederken şu ifadelere yer veriyor, “Gerçek punk bulmak zordur hele caz müzikte daha da zor. Bu kızlar ölene dek çetin ceviz…”

Nout, enstrümanlarının sınırlarının ötesine geçmeyi hedefleyen bir üçlü olarak çıkıyor sahneye. Flüt, arp, davul’dan meydana gelen Nout Jazz Trio, müziğini şaşırtıcı sürprizlerle dolu bir senaryo gibi sunuyor izleyicisine. Caz ve müzikal doğaçlama gruplarına destek veren Jazz Migration’ın kazananlarını belirleyen 100’ün üstündeki festival ve müzik kulübünün verdiği oyları toplayan Nout, Avrupa’da birçok festival ve sahnede de konserler vermiş.

Adını, Mısır mitolojisindeki Şu ve Tefnut’un kızları ve aynı zamanda Geb’in de eşi olan yeryüzü tanrıçası Nout’tan alan grup, kullandıkları çok sayıdaki pedalla, spesifik ve özgün efektler elde ediyor. Nout’un müziğini ilginç kılan unsurlar ve caz müzikte farklı bir yere konmasını da bu özelliği sağlıyor. Yan flütle Delphine Joussein, elektro arp ile Rafaelle Rinaudo ve Davulda Blanche Lafuente’ten oluşan Nout, Gümüşlük sahilindeki konsere Jazz Migration’ın desteklekleriyle geliyor.

Mehmet Ali Şimayli “Portrait and a Dream” albümüyle Gümüşlük’te

Gümüşlük sahilinde caz tutkunlarıyla buluşacak olan Barış Ertürk, Kerem Can Dündar, Volkan Topakoğlu, Can Kuman ve Mehmet Ali Şimayli’den oluşan elektro-akustik dokunuşlara sahip modern caz grubu, farklı ilham kaynaklarından alıntılar yapmakla birlikte dramatik ve çarpıcı unsurları her zaman ön planda tutuyor.

 

Gümüşlük’ün altın sarısı kumları üzerinde gerçekleşecek “Portrait and a Dream” isimli konser adını Şimayli’nin, üstün bir başarı grafiği yakalamış olan ilk albümünden alıyor. Sanatçının, İsviçreli Unit Records etiketiyle yayınlanan ilk albümü Portrait and a Dream, Bandcamp tarafından ‘en iyi caz albümleri’ arasında gösterildi ve Jazz’n’More ve Jazz Thing dergileri tarafından da desteklendi.

 

Adını, ABD’li pop art sanatçısı, dışa vurumcu ressam Jackson Pollock’ın 1953 tarihinde yaptığı “Portrait and a Dream” adlı tablosundan alan Mehmet Ali Şimayli albümü, 2021 yılında piyasaya sürülmüş. Şimayli, bu albümde yer alan ve tamamı kendi bestesi olan 9 çalışmayla Festival sahnesinde olacak. Mehmet Ali Şimayli’nin seslendireceği parçalar Ink, Dryad, Ever-Reign, Elements Aligned, Gara de Nord, Singular Plural, Condensation, Red Planet Interlude ve Jester’s Herd isimlerini taşıyor.

 

 

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Kurumsal Sponsorlar: Bodrum Belediyesi; Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu

Etkinlik Sponsorları: Nocturne, Roas Hotel Bitez, Institut Français Türkiye İzmir, Aktur, BAU konservatuvar, Liba Laboratuarları, ArtIsrael, Jazz Migration

Festivalin bu yıl iş birliği içerisinde olduğu kurumlar: Zuhal Müzik, Muğla Büyükşehir Belediyesi

 

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:

18.07 Pazartesi – Juan Lago & Belen Navarro (İspanya) – Piyano – Açılış konseri, TAŞTA -Antik Taş Ocağı

22.07 Cuma – GFA Kumda Piyano, KUMDA – Festival Merkezi

24.07 Pazar –  Dönüştür, Tasarla, Çal – Handan Hacıbektaşoğlu, KUMDA – Festival Merkezi

27.07 Çarşamba – Gülsin Onay –  Serhan Bali ile Açıklamalı Konser – Zefirya Kültür Merkezi

02.08 Salı – Murray McLachlan & Kathryn Page (İngiltere) – Piyano, TAŞTA – Antik Taş Ocağı

03.08 Çarşamba – Son Sözün Şifreleri: Saygun, Opus 76 – Türev Berki – Söyleşi, KUMDA – Festival Merkezi

04.08 Perşembe – Danica Stojanova (Makedonya) – Piyano, Zefirya Kültür Merkezi

06.08 Cumartesi – GFA Kumda Piyano, KUMDA – Festival Merkezi

09.08 Salı – Tuna Bilgin – Festival Akademi Gençler Konseri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.