arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5432
EURO
34,8629
ALTIN
2.427,81
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Gümüşlük Forum, deniz patlıcanı ve arıtma tesisini konuştu

Gümüşlük Forum, deniz patlıcanı ve arıtma tesisini konuştu
14 Nisan 2023 08:35
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, son yaptığı basın toplantısında, yasaklanmasını istediklerini belirttiği “Deniz Patlıcanı Avı” ile ilgili Gümüşlük Forum da, aynı konuda çalışmaya başladı.

Arena Bodrum Haber – Bodrum’un Turgutreis mahallesi kıyılarında üç yıl önce avlanması için izin verilen Deniz Patlıcanı‘nın”, ticari değeri olan bir ürün olmaktan çok, ekosistemin vazgeçilmez öğelerinden olduğu ve bir an önce, avlanmasına yasak getirilmesinin konuşulduğu toplantıda, ortak karar alındı.

Bodrum Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji grubundan, Gazeteci Ali Peltek’in bilgilendirmede bulunduğu oturum, yapılan bu avcılığın, bir an önce sonlandırılması için çalışmalara başlanması kararı ile sonlandı. Sanatçı, Bora Gencer’in de katıldığı toplantıda ayrıca, Gümüşlük Arıtma Tesisi ile ilgili, yapılması istenilenler, çalışma takvimine alındı.

Toplantının ardından Gümüşlük Forum, internet sayfasından şu açıklamayı yaptı: “Denizlerin akciğeri olma özelliğine sahip, omurgasız canlılardan Deniz Patlıcanları yok olursa, Deniz kendini temizleyemez. Bir tane Deniz Patlıcanı su altındaki 350 kg. kumu, ağır metallerden arındırıyor. Yasa dışı veya aşırı avlanma ile gittikçe yok olmaktadır. Denizlere boşalan arıtmalar da, yok olmalarına neden oluyor. Biz de, Gümüşlük Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmalarımızı aktardık. Denizlerinde tamamen yok olmadan korumak için birlikte araştırmalara ve iletişimde kalmaya karar verdik.”

Kaynak: Turgutreis Gündem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.