arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5673
EURO
34,8813
ALTIN
2.434,81
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Gökmen: Zor Günlerde Şoför Esnafına Destek Verin…

Gökmen: Zor Günlerde Şoför Esnafına Destek Verin…
30 Nisan 2020 11:41
A+
A-

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı, şoför esnafının zor koşullarda çalışması ve Muğla Büyükşehir Belediyesinden yeterli desteği alamaması konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Şoför esnafının sorunlarına değinilen ve Osman Gökmen imzalı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu konuda yeterli duyarlılığı göstermediğine dikkat çekildi. Verilmesi gereken desteklerin ifade edildiği basın açıklamasında şunlar yer aldı:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan Covid-19 salgınının ekonomiye etkisinin en az zararla atlatılması için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz bir dizi tedbirler aldı, almaya devam ediyor. Devletimizle birlikte yerel yönetimlerde kendi sorumlulukları dahilinde bir dizi önlem almakta.

Virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de ulaşım sektörüdür. Gerek sefer, gerekse yolcu sınırlandırmaları, şoför esnafımızı zorlamaktadır. Bodrum’da da şoför esnafımız, salgın nedeniyle oldukça zor günler yaşamaktadır.

Bodrum genelinde 685 adet özel halk otobüs ve 800 servis minibüsü görev yapmaktadır. Bu araçlar Muğla Büyükşehir Belediyesi kurallarıyla seferlerini gerçekleştirmekte ve Büyükşehir Belediyesi’nin tüm talimatlarını harfiyen uygulamaktadır. Ancak yolcu ve sefer sayısı ciddi anlamda düşen şoför esnafımız, bugüne kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yeteri kadar destek alamadıklarını bizlere bildirmiştir.

Ülkemiz genelinde birçok büyükşehir belediyesi özel halk otobüslerini ve servis minibüsü işleten esnafa nakdi yardım, mazot yardımı gibi birçok destekte bulunurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde yeteri kadar adım atmaması, esnafımızı düşündürmektedir. Üstelik 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili maddesinde, belediyelerin ulaşım hizmetleri için gelir desteği ödemesi yapabilmesine olanak sağlanmıştır.

Bu yüzden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu zor günlerde şoför esnafına gerekli desteği vermesi çağrısında bulunuyoruz.

Biliyoruz ki el ele verdiğimizde, güç birliği yaptığımızda aşamayacağımız sorun yok. Hep birlikte en kısa sürede bu zor günleri atlatacağımıza inancımız tam. Yeter ki bir olalım, birlik olalım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.