arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Fatma Girik, Bodrum’da Son Yolculuğuna Uğurlandı…

Fatma Girik, Bodrum’da Son Yolculuğuna Uğurlandı…
28 Ocak 2022 16:22
A+
A-

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Fatma Girik, Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Arena Bodrum Haber – Fatma Girik’in cenazesi İstanbul’daki törenin ardından Bodrum’a getirildi.

Bodrum Merkez Adliye Camii’ne getirilen Girik’in cenaze namazına Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in yanı sıra sanatçının ailesi, yakınları, sevenleri ve sanat dünyasından çok sayıda isim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada kılınan Cuma namazının ardından sanatçının cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında alkışlarla uğurlanarak Bodrum’un Torba Mahallesi‘ndeki evine getirilerek yakınlarından helallik alındı.

Fatma Girik’in cenazesi daha sonra Torba mezarlığında 2015’te vefat eden eşi Memduh Ün’ün yanına defnedildi.

– Hayvan Bakımevlerine mama bağışı isteği

Ailesi, cenazeye çiçek gönderilmemesi, Fatma Girik’in anısına Torba ve Turgutreis Hayvan Bakımevlerine mama bağışında bulunulması çağrısında bulundu.

Usta sanatçının kardeşi Günay Girik ise cenaze namazı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ablasını son yolculuğuna uğurlamak için Bodrum’a geldiklerini söyledi.

Fatma Girik‘i sevmeyen hiç kimsenin bulunmadığını belirten Girik, “Benim hem ablam hem yoldaşımdı. Birlikte çalışıyorduk. Birlikte işler yapıyorduk. Benim için anne gibiydi. 56 yıllık hayatımda annemle onu gördüğüm kadar, onunla birlikte olduğum kadar olmadım. Benim duygularımı anlayabilirsiniz yani. Bir anneye hissedilen duygular. Ama tabii benim ablam o.” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Bodrum’da olduklarını anlatan ,“Ablamın sağlık durumu son zamanlarda pek iyi değildi. Son 5-6 senedir beyniyle ilgili rahatsızlığı var onunla uğraşıyordu. Ama gene iyiydi yani. Ona rağmen neşesi yerindeydi. Konuşuyor, sohbet ediyorduk. Birlikte arada sırada aşağıya iniyorduk. Yani pek eksikliği yoktu.” diye konuştu.

– Koronavirüs

Son dönemde salgınla birlikte sanatçının koronovirüse yakalandığını vurgulayan şöyle konuştu:

“Son zamanlarda bu koronavirüs belası nasıl olduysa.. Bir anda hastanede onun pençesine düştü. Bir şey yapılamadı. Yani zaten 2-3 üç gün içerisinde kaybettik. Umarım mekanı cennet olur. Zaten Memduh abiyi biliyorsunuz, eşi. Onu da yakın bir zaman önce kaybetmiştik. Namazdan sonra ablamın naaşı buraya gelecek. Hep beraber Torba Mezarlığı’na götüreceğiz. Sevgilisinin, can yoldaşının, yani muhtemelen bizden de fazla seviyordur Memduh abiyi. Onun yanına götüreceğiz. Umarım ışıklar içinde yürür, mutlu olur, mekanı cennet olur. Daha başka diyecek bir şey bulamıyorum. Dostlar sağ olsun.”

Cenaze törenin ardından gazetecilere konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras, kıymetli bir sanatçı ve siyasetçi olan Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Bodrum aşığı olan değerli bir vatandaşlarını kaybetmelerinin de acılarını katladığını ifade etti. Başkan Aras:

“Defin töreninde de çok büyük bir kalabalık, seven kitlesi vardı. Herkes ağlıyor, tabii ki herkesin kalbi yaralı, kırık ama o çok büyük bir sanatçıydı; Cumhuriyet Kadını, Atatürkçü, çağdaş bir insandı. Ben de zaman zaman kendisiyle Torbadaki evinde sohbet ederdim, onu ziyaret ederdim. Bir isteği olup olmadığını hep sorardım. Ben de onunla bir sürü anı paylaştım. Benim de tabii ki çok içim buruk, üzülüyoruz ama maalesef hayatın bir gerçeği. Önemli olan hoş sada bırakabilmek. Yaşar Kemal “O güzel insanlar o güzel atlara binip gitti”. der. Gerçekten Fatma Girik de o güzel insanlardan bir tanesiydi. Onu unutmayacağız. Bodrum’da onu yaşatmak için çok sevdiği Torba’da, hem bir parka hem de yaşadığı sokağa ismini ilk meclisimizde hemen vereceğiz. Aynı zamanda tabii bizim içimize huzur veren bir şey daha var, çok sevdiği eşi Memduh Ün’ün yanında defnedildi bugün. Cennette kavuştular diye düşünüyoruz.” dedi.

MUĞLA (AA) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.