arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

ESCARTEEN KARDEŞLERLE GÜMÜŞLÜK DAHA RENKLİ…

ESCARTEEN KARDEŞLERLE GÜMÜŞLÜK DAHA RENKLİ…
18 Temmuz 2019 08:54
A+
A-

16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde İspanyol kız kardeşler Flavia ve Laia Escarteen, renkli kişilik ve müzikleriyle izleyiciye unutulmaz bir konser yaşattılar.

Gümüşlük sahilinde yer alan festival merkezindeki Toprak Ev’de izleyici karşısına çıkan İspanyol ikili Escarteen Sisters, Klasikten Funk’a uzanan bir yelpazede sergiledikleri konserle büyük alkış aldı. Özellikle de yaşadıkları coğrafyanın folk müziği üzerinde yükselen; kendilerine ait besteleri vokal, keman ve viyolonselle icra eden ikili, eserlerini Katalanca, İngilizce, İspanyolca ve Hollandaca olarak seslendirdi.

“Mama” isimli bestelerini tüm annelere hediye ettiler…

Gümüşlük Toprak Ev’deki gecede, geçtiğimiz yıl Rocket Music’ten piyasaya çıkan 9 parçalık ve kendi isimlerini taşıyan akustik albümlerine de yer veren Escarteen Sisters, “Obertura de la Tonada”, “Tonada de la Luna Llena”, “Ulls de Vent” ve “Split of Light” gibi sevilen eserlerini seslendirdiler.  Escarteen kardeşler, anneleri için besteledikleri “Mama” isimli şarkıyı da bütün annelere hediye ettiler. Renkli kişilikleri ile kendini sevdiren ikili, şarkılarını seyircinin eşliğinde söyledi. Konserin sonunda Bodrumlu müzikseverlerin ayakta alkışladığı Escarteen Sisters, sahneden bis yaparak ayrıldı.

Mesafeleri kısaltan müzik…

Müziğe büyüdükleri yerden çok uzakta Belçika’da yaşayan büyükbabaları için şarkı besteleyerek başladıklarını ifade eden ikili, müzikleriyle coğrafi mesafeleri kısaltmak ve yakınlık yaratmak istediklerini belirtiyor. İspanya’nın Penedès bölgesinde, üzüm bağlarının arasında bir çiftlik evinde büyüyen Escarteen kardeşler, iki vokal, viyolonsel ve kemanla dinleyici karşısına çıkıyor. Eğitimlerine halen devam eden kardeşler, yakın zamanda Liceu Konservatuarından mezun olacaklarını dile getiriyorlar. İkili, İspanyol Akustik Müzik Yarışması 2016’da birincilik ve Halk Ödülü kazanmış. Ayrıca Avrupa turları ve konserler de düzenleyen Escarteen Sisters, Aphonia, Undàrius, Altacústic, EVA ve Vilafest gibi festivallerin de aranan ikilisi.

Festivalin bir sonraki konukları Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, 19 Temmuz Cuma akşamı saat 20.30’da Zefirya Kültür ve Sanat Merkezindeki festival sahnesinde bir araya gelecekler.

16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler…

Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.